Her er den nye radikale spidskandidat i København

Kommunalvalg: Mia Nyegaard er blevet valgt som ny radikal borgmesterkandidat. Det står klart efter endt kampvalg blandt Radikale Venstres medlemmer i København.   

Placeholder image
Mia Nyegaard er valgt som Radikale Venstres spidskandidat i København ved det kommende kommunalvalg 21. november. Foto: Det Radikale Venstre

Radikale Venstre i København mødtes i går fredag for at stemme om, hvem der skulle være partiets nye spidskandidat. Valget faldt på Mia Nyegaard, som nu overtager Anne Mee Allerslevs spidskandidatur, der efter en række dårlige sager onsdag måtte trække sig med kun knap fire uger til kommunalvalget.

KANDIDATTJEK: Se hvad Mia Nyegaard mener på Altingets kandidatbase

Afstemningen stod mellem de tre kandidater Mia Nyegaard, Tommy Petersen, der er politisk leder for Radikale på Københavns Rådhus, og Anette Thaulow. Her blev det så Mia Nyegaard, der trak det længste strå og fik sine radikale kollegaers støtte.

Mia Nyegaard vandt kampvalget med 52 procent af stemmerne over Tommy Petersens 44 procent. Det skriver Politiken

Jeg har både visioner for fremtidens københavnere og fokus på noget af det nære: børn, unge og socialt udsatte.

Mia Nyegaard, Spidskandidat, Radikale Venstre i København

"Jeg er enormt beæret og lover alle at gøre alt, hvad jeg kan, for at vi nu kommer til ikke at tale andet end radikal politik. Hver eneste gang en journalist i de seneste dage har ringet til mig, har jeg sagt, at jeg simpelthen så gerne vil have lov at tale politik. Jeg har ikke lyst til at tale om personsager," siger Mia Nyegaard ifølge Politiken. 

43-årige Mia Nyegaard er nummer fem på Radikale Venstres liste ved kommunalvalget. Hun opnåede ikke valg ved kommunalvalget i 2013, men kom ind i Københavns Borgerrepræsentation som suppleant i 2015 og er partiets socialordfører. Hun har været en del af partiet i 17 år og har haft poster i alt fra små bydelsbestyrelser til en plads i partiets hovedbestyrelse.

Vil kæmpe for socialpolitik
Frem mod fredagens kampvalg adspurgte Altinget de tre kandidater om alt fra deres mærkesager til, hvorfor deres partifæller lige netop skulle pege på dem som spidskandidater. 

På spørgsmålet vedrørende kandidatens mærkesager svarede Mie Nyegaard følgende:

"Socialpolitik er det, jeg brænder for. De mest udsatte skal forrest i køen.

For eksempel har vi i dag alt for lange ventelister til sociale boliger – eller skæve boliger, som nogle kalder dem – hvor udsatte, som for eksempel misbrugere med et handicap, kan bo og få hjælp til at klare hverdagen. Det betyder, at de i stedet ender på herberger og presser dem ud, som herbergerne egentlig er beregnet til.

Så jeg vil gerne se på, hvordan vi får bugt med den hjemløshed, og jeg vil have flere sociale boliger.

Hvis jeg bliver spidskandidat, vil jeg selvfølgelig også have de store visioner for København. Jeg vil gerne diskutere, om vi skal bygge en Nordhaleø, hvordan vi sikrer byen mod skybrud, og hvordan vi får en bæredygtig, grøn hovedstad.

Jeg har både visioner for fremtidens københavnere og fokus på noget af det nære: børn, unge og socialt udsatte."

Mia Nyegaard har en master i Afrika-studier fra Københavns Universitet i 2001 og er uddannet cand.scient.pol. fra selvsamme universitet i 2004. Hun er tidligere administrerende direktør for Friis-Holm Chokolade A/S. 

Anna Mee Allerslev vil fortsat fremgå på stemmesedlen ved kommunalvalget 21. november, men hun har meddelt, at hun ikke ønsker at fortsætte i Københavns Borgerrepræsentation.

Omtalte personer

Mia Nyegaard

Kultur- og fritidsborgmester (R), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni.), ma i afrikastudier (Københavns Uni.)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser