Om  
Kenneth Muhs
Thomas Adelskov

Kommunale borgmesterkandidater stopper efter valgnederlag

Vibeke Ejlertsen (S) fra Nyborg og Morten Egeskov (V) fra Odsherred vil ikke være spidskandidater til kommunalvalget om fire år. De har begge truffet beslutningen efter valgnederlag ved det netop overståede kommunalvalg. 

Kiki Qvistgaard

Socialdemokratiet i Nyborg skal se sig om efter en ny spidskandidat. Vibeke Ejlertsen har valgt at trække sig fra posten efter et markant valgnederlag, hvor det ikke lykkedes S at erobre borgmesterposten. 

Det skriver Fyens Stiftstidende

"Jeg har sagt fra den dag, jeg blev valgt, at hvis det her projekt ikke lykkes med mig i spidsen, så er jeg ikke spidskandidat en gang til. Jeg har udtrykt det meget kontant: Der er ét skud i bøssen. Men det valg, vi har fået, er der et tydeligt signal om, at det ikke skal være mig," siger Vibeke Ejlertsen til avisen.

Socialdemokratiet gik tilbage med 8,2 procentpoint i forhold til sidste valg, mens Venstre gik frem med knap 16 procentpoint. 

Med 47,7 procent af stemmerne fik Venstre 13 mandater og dermed absolut flertal i byrådet, der består af i alt 25 medlemmer. 

Først efter nytår vil S i Nyborg påbegynde processen med at finde Vibeke Ejlertsens afløser. 

"Valget var mit sidste"
Også Venstres spids i Odsherred Kommune har besluttet, at det netop overståede kommunalvalg bliver hans sidste som borgmesterkandidat. Morten Egeskov skriver på Facebook:

"Allerede 10 min. efter valgstederne lukkede for en uge siden, og jeg kunne se den ubehageligt store forskel på bunkerne med A- og V-stemmesedler, vidste jeg, at valget var mit sidste."

Ved valget mistede Venstre ét mandat, mens S gik frem med tre procentpoint. Samlet betød det, at siddende borgmester Thomas Adelskov (S) kunne fortsætte på posten.

Ingen af de to nu forhenværende spidskandidater forlader de byråd, som de netop er valgt ind i. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kenneth Muhs

Borgmester (V), Nyborg Kommune
officer (Hærens Officersskole 1996 og 2006), Forsvarsakademiet (2010)

Thomas Adelskov

Byrådsmedlem (S), Odsherred Kommune, formand, Arbejdsmarkedets Feriefond, bestyrelsesmedlem, Odsherred Forsyning, næstformand, Pensam, Regeringens Ghettorepræsentant

0:000:00