Her er Justitsministeriets nye departementschef

NAVNE: Vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen Barbara Bertelsen bliver ny departementschef i Justitsministeriet.

Barbara Bertelsen bliver ny departementschef i Justitsministeriet, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.  

Hun kommer fra en stilling som vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen og har tidligere arbejdet 14 år i Justitsministeriet.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) udtaler om sin nye departementschef:

"Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Barbara Bertelsen, der har dyb faglig indsigt, solid erfaring i at samarbejde med aktører fra alle dele af samfundet og ikke mindst er en rigtig dygtig leder. Barbara Bertelsen har den kombination af juridisk spidskompetence og politisk forståelse, som regeringen har søgt hos en ny departementschef for Justitsministeriet," siger Mette Frederiksen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Der står mange vigtige opgaver for døren, ikke mindst det arbejde, der allerede er sat i gang med at styrke samarbejdet mellem Justitsministeriet og Folketinget. Jeg er overbevist om, at Barbara Bertelsen har de personlige egenskaber, der skal til for at være topchef for et ministerium med meget dygtige og dybt engagerede medarbejdere."

Barbara Bertelsen afløser Anne Kristine Axelsson, der efter en række uheldige sager i november blev forflyttet til Kirkeministeriet. 

Den nye departementschef ser frem til det nye job: 

”Jeg vil gå til jobbet som departementschef i Justitsministeriet med den allerstørste ildhu og omhu. Efter at have været væk fra ministeriet i et par år glæder jeg mig til at vende hjem til Justitsministeriet. Jeg ser frem til at arbejde sammen med de ekstremt dygtige og dedikerede medarbejdere, ikke mindst ser jeg frem til at fortsætte arbejdet med at styrke ministeriets relationer til Folketinget og omverdenen i det hele taget," siger Barbara Bertelsen i en pressemeddelelse. 

Barbara Bertelsen er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet.

Forrige artikel Dyst om LO-formandspost tager fart Dyst om LO-formandspost tager fart Næste artikel Analyse: Rekordstort kampagnebidrag spår om dyreste valgkamp nogensinde i 2016 Analyse: Rekordstort kampagnebidrag spår om dyreste valgkamp nogensinde i 2016