Her er Nye Borgerliges plan: Vil fjerne topskat og selskabsskat

VISION: Nye Borgerlige er klar med sin økonomiske plan for Danmark, og det nye parti vil blandt andet sænke skatter og afgifter for 121 milliarder kroner.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Cecilie Gormsen

Danmarks nye parti Nye Borgerlige er nu klar med sin økonomiske plan, og den lægger op til en meget stor omlægning af den gængse økonomiske politik i Danmark.

Ifølge Berlingske vil Nye Borgerlige afskaffe arbejdsmarkedsbidrag, registreringsafgift, selskabsskatten og topskatten, ligesom partiet vil halvere afgifterne på øl, vin og spiritus. I alt vil Nye Borgerlige sænke skatter og afgifter med 121,1 milliarder kroner frem mod 2025.

På Christiansborg er der stor uenighed blandt de blå partier om bare at sænke topskatten med fem procentpoint, men Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, mener, at man skal skelne mellem visioner og den parlamentariske situation.

”Det er vigtigt at skelne mellem, hvilken vision vi har for Danmark, og så den parlamentariske situation. Det er det her, vi vil kæmpe for. Hvis vi allerede skulle grave os ned i en parlamentarisk virkelighed, så kunne vi lige så godt lade være,” siger Pernille Vermund til Berlingske.

For at finansiere de store lettelser i skatter og afgifter vil Nye Borgerlige reducere det offentlige forbrug med 0,5 procent årligt. Derudover vil partiet indføre nulvækst i overførselsindkomster (pensionister undtaget), udfase efterlønnen, afskaffe beskæftigelsesfradraget og udlicitere og privatisere for 13 milliarder kroner. I alt vil partiet mindske den offentlige sektor med 154,9 milliarder kroner frem mod 2025.

Nye Borgerlige holder lørdag sit første årsmøde, og det foregår i Fredericia. Her vil den nye økonomiske plan blive fremlagt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

0:000:00