Her er partiledernes reaktioner på angrebet i Paris

TERROR: De danske partiledere er triste og chokerede over fredagens terror-angreb i Paris. Nu må vi stå sammen, lyder opfordringen.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix
Anders Jerking

Mette Frederiksen, Socialdemokraterne:
Mette Frederiksen”Et angreb, som det vi her har været vidne til, sætter gang i alvorlige overvejelser om, hvordan vi håndterer og nedkæmper truslen fra terrororganisationer som Islamisk Stat.
Men i dag skylder vi hinanden og franskmændene at vie al vores opmærksomhed til de mennesker, der har allermest brug for det. De helt uskyldige ofre og dem, der står tilbage med et uretfærdigt og ufatteligt stort tab.”

Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti:
Kristian Thulesen Dahl”Forfærdelige ting, der foregår i Paris netop nu! Alle vore tanker er hos byens indbyggere og besøgende i byen. Al mulig opbakning til franskmændene og det franske politi – håber virkelig de skyldige bliver stillet til ansvar!”

Lars Løkke Rasmussen, Venstre:
Lars Løkke Rasmussen"Omfanget af angrebene i Paris er ubegribeligt og fylder mig med dyb sorg. Det er en mørk dag i Europa. Jeg fordømmer på det kraftigste de gerningsmænd, der står bag disse terrorangreb på det franske samfund, og har over for præsident Hollande givet udtryk for vores medfølelse med det franske folk."

Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten:
Johanne Schmidt-Nielsen”Massakren mod uskyldige borgere i Paris er så hæslig og umenneskelig, at det er svært at finde ord. Det er ikke til at forstå, hvad der kan få nogen til at myrde tilfældige en fredelig fredag aften i Paris.
Det er afgørende, at vi ikke lader terrorister og fanatikere så mere had og splittelse mellem os. Vores svar på angrebene må være at stå endnu stærkere sammen. Vi skal vise, at vi ikke lader os kue. Paris er i vores hjerter.”

Anders Samuelsen, Liberal Alliance:
Anders Samuelsen"Forfærdelige nyheder fra Paris. I aften, i nat og i morgen og lang tid fremover er vi hverken franske, danske, tyske eller noget andet. Vi er derimod helt fundamentalt mennesker, der alle føler en knugende tristhed og sørger dybt med de berørte og efterladte. Må det lykkes os en dag at komme denne ondskab til livs. Lad os stå sammen mod mørkets kræfter og kæmpe hånd i hånd for livet."

Uffe Elbæk, Alternativet:
Uffe Elbæk"Hvad gør vi hver især lige nu? Hvordan skal vi reagere? Lad os starte med at sende en dybtfølt kondolence til alle de efterladte, til deres familier, kærester, venner og kollegaer, ja, til alle i Frankrig.
Lad os derefter finde styrken i det europæiske fællesskab.
Lad os på tværs af de nationale, kulturelle, sociale og religiøse grænser i Europa vise omverden, at det, der føder dette ubegribelige had og disse chokerende terrorhandlinger, ikke er i stand til at splitte os. Men derimod kun får os til at stå sammen. Mere end nogen sinde. Europa har gjort det før. Stået sammen, når det virkelig gælder."

Morten Østergaard, Radikale:
Morten Østergaard"Vi må nu bruge styrken og sammenholdet i Europa til at stå skulder ved skulder med franskmændene. Deres sorg er vores. Deres kamp er vores. Kun når vi står sammen og nægter at lade os kue, kan vi holde fast i vores frihed, når den angribes med frygten som rambuk. Sammen er vi stærke."

Pia Olsen Dyhr, SF:
Pia Olsen Dyhr"Så uendeligt trist! Tårer og gråd. Godt, at mange danskere har været forbi den franske ambassade i solidaritet med franskmændene. Det er en tid, hvor vi skal stå sammen mod de mørke kræfter – i kampen for demokratiet, håbet og lyset! Jeg lagde selv en buket i dag – er ramt i hjertet og sender de varmeste tanker til alle franskmænd!"

Søren Pape Poulsen, Konservative: 
Søren Pape Poulsen"Kan næsten ikke fatte de vanvittige og umenneskelige handlinger, der sker i Paris. Ofrene og de pårørende er dem, vi først og fremmest må sende vores tanker til og dernæst hele det franske folk. Lad os stå skulder ved skulder med dem."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00