Her er regeringens magtfulde udvalg

UDVALG: Statsministeren har sat navne på sine nye ministre og fordelt pladser i regeringens magtfulde udvalg. Udover de faste udvalg har Løkke oprettet et nyt EU-implementeringsudvalg. Se her, hvem der sidder i udvalgene. 

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Anne Justesen

Posterne i de magtfulde regeringsudvalg er blevet fordelt. 

I regeringens Koordinationsudvalg sidder statsminister Lars Løkke Rasmussen, finansminister Claus Hjort Frederiksen og udenrigsminister Kristian Jensen.

Koordinationsudvalget behandler større, væsentlige initiativer og sager fra regeringen. Det gælder blandt andet større lovforslag og udspil.

Regeringens Økonomiudvalg består af finansminister Claus Hjort Frederiksen, erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og skatteminister Karsten Lauritzen. 

Økonomiudvalget behandler forslag til finanslove, de økonomiske relationer til kommuner og regioner og andre initiativer og sager med væsentlige konsekvenser for økonomi og budget.

Der er ikke blevet plads til en europaminister i Løkkes nye regering. I stedet har statsministeren oprettet et nyt udvalg med titlen EU-implementeringsudvalg.

Det nye EU-udvalg består af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, justitsminister Søren Pind, miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt og beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen. 

I regeringens Sikkerhedsudvalg sidder statsminister Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminister Kristian Jensen, justitsminister Søren Pind og forsvarsminister Carl Holst. Sikkerhedsudvalget drøfter sager, der vedrører sikkerhedsmæssige spørgsmål.

Regeringens Ansættelsesudvalg består af statsministeren, finansministeren og udenrigsministeren. Ansættelsesudvalget behandler sager om udnævnelse af højere embedsmænd og særlige rådgivere samt udpegninger til bestyrelser, råd, udvalg og nævn samt internationale stillinger. Desuden behandler udvalget sager om udpegning af medlemmer til ikke permanente udvalg, kommissioner m.v. samt sager om større organisationsændringer i den statslige forvaltning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00