Her kan du møde ministrene til Folkemødet

OVERBLIK: Det årlige folkemøde skydes i gang 11. juni. Nogle ministre har meldt afbud, mens andre har et stramt program med flere arrangementer. Her er en oversigt over, hvor du kan møde ministrene på solskinsøen.

Folkemødet 2014. 
Folkemødet 2014. Foto: Ditte Dalgaard/Altinget.dk
Camilla Schouw

Valgperioden ruller, og partierne har travlt med kampagner. Der er dog stadig folkemøde på Bornholm, og flere af ministrene deltager ved en del af arrangementerne. 

Helle Thorning-Schmidt Statsministeren

Selvom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har udskrevet valg, kommer hun stadig til Bornholm. Det er nemlig planen, at hun holder sin partiledertale på Hovedscenen 12. juni klokken 14. Ved arrangementet er der opvarmning med forsangeren fra Ulige Numre. 

Tidligere på dagen skal statsministeren interviewes af ansvarshavende chefredaktør på Fyns Amts Avis Troels Mylenberg. Det sker klokken 12.00 ved Brandstationen.

Senere på eftermiddagen er det chefredaktør Bo Lidegaards tur til at interviewe Helle Thorning-Schmidt. Politiken får statsministeren på besøg på Gæstgiveren klokken 15.30.

Henrik Sass Larsen Erhvervs- og vækstministeren

Realkreditlån og vækst i hele Danmark er på tapetet, når Henrik Sass Larsen (S) skal diskutere samfundsansvar. I Advice-teltet - Allinge Open i Hutlihut gården 12. juni klokken 11.30 diskuterer erhvervs- og vækstministeren med Nykredits koncernchef og næstformand i Venstre Kristian Jensen.

Halvanden time senere hos Socialdemokraterne ved Den Gamle Brandstation skal Henrik Sass Larsen diskutere muligheden for vækst i professionel sport.

Martin Lidegaard Udenrigsministeren

12. juni klokken 11.45 ved Flygtningefløjen på Kæmpestranden bliver udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og udenrigsordfører Søren Espersen (DF) udfordret af Dansk Flygtningehjælp på deres viden om flygtninge.

I Menneskerettighedsteltet 12. juni klokken 13 skal Martin Lidegaard igen debattere med Søren Espersen (DF). I en debat om menneskerettigheder deltager de to politikere sammen med Jonas Christoffersen, som er direktør for Institut for Menneskerettigheder.

Der er desuden en debat med Søren Pind (V) om udenrigspolitik i støbeskeen, som er fastlagt til fredag eftermiddag klokken 15.30. Det er dog ikke nærmere defineret, hvad debatten skal handle om.

Christine Antorini Undervisningsministeren

Christine Antorini (S) skal kort efter åbningen af folkemødet, nemlig 11. juni mellem klokken 15.00 og 16.00, deltage i et arrangement med fokus på praktik. Her skal hun fortælle om de konkrete politiske initiativer omkring praktikpladsformidling. Find det hos Dansk Arbejdsgiverforening på Allinge Havn.

Ved Den Gamle Brandstation skal undervisningsministeren snakke om madpakker 11. juni fra 17.30 og en time frem.

Undervisningsministeren kommer selv på skolebænken, når Berlingske Media holder konfrontation. Børn fra 5. klasse på Søndermarksskolen fortæller om deres oplevelser med den nye skolereform i Sverigesvejs Mødetelt ved Allinge Røgeri klokken 19.00. 

Dagen efter klokken 10 kommer undervisningsministeren i den varme stol i Klostergården. Hun skal nemlig svare på, hvad hun kan gøre, for at flere virksomheder og elever finder hinanden. 

Fokus er på de naturvidenskabelige fag, når Christine Antorini skal debattere til Ingeniørforeningens arrangement på Cirkuspladsen 12. juni klokken 11.30.

Manu Sareen Ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold

Socialminister Manu Sareen (R) har arrangeret en fodboldkamp, hvor politiske journalister har en revanche til gode fra sidste år. Der er lagt op til en stor kamp, og den starter klokken 16.30 12. juni på Allinge Stadion ved Nordlandshallen.

Der er et arrangement på tegnebrættet, hvor Manu Sareen skal mødes til en hyggesnak med Thyra Frank 12. juni klokken 18 ved Liberal Alliances bod. Arrangementet er dog endnu ikke endeligt bekræftet. 

Mette Frederiksen Justitsministeren

Justitsminister Mette Frederiksen (S) står for åbningen af Den Gamle Brandstation, hvor Socialdemokraterne holder til under folkemødet. Det sker 11. juni klokken 15.

I Granittens Gård ved Allinge Havn skal justitsministeren svare på, hvad frihed er, sammen med Jan Petersen, borgmester i Norddjurs. Frihedsbegrebet bliver diskuteret 11. juni klokken 17.30. 

Kirsten Brosbøl Miljøministeren

Kirsten Brosbøl (S) skal til morgenslabberas på Brandstationen mellem klokken 9 og 10 fredag morgen.

Bagefter skal hun til brunchbattle med Joakim B. Olsen (LA). Det er stablet på benene af Landbrug & Fødevarer og starter klokken 10.

Hun skal også åbne en debat om madspild klokken 13 samme dag, hvor stifter af Stop Spild Af Mad Selina Juul også deltager. 

Et arrangement om Danmarks kyster på Grøn Scene, hvor miljøministeren er inviteret, var fastlagt til torsdag, men bliver muligvis rykket til fredag. Det er ikke endeligt bekræftet.

Nick Hækkerup Ministeren for sundhed og forebyggelse

Nick Hækkerup (S) deltager i Sundhedens Topmøde 2015. Det er på Kirkepladsen i Nørregade 11. juni klokken 15.30.

To timer senere hos FOA ved Brandstationen skal sundhedsministeren snakke med karaktererne fra DR-programmet "Rytteriet" om ulighed. 

Samme aften er der debat, når Mads Steffensen fra programmet "Mads og Monopolet" tager en snak om politiske og moralske dilemmaer hos Kasters i Nørregade. 

Om fredagen på Folkemødet skal Nick Hækkerup og Søren Pind (V) diskutere politik hos MeningsMinisteriet ved Allinge Havn.

Samme sted debatterer sundhedsministeren, Carl Holst, DBU og Danmarks Lungeforening bedre liv med astma og forebyggelse 12. juni klokken 10.

Ministeren er også at finde ved Danske Regioners arrangement om et bedre sundhedsvæsen klokken 11.30 12. juni.

Samme dag klokken 15 kan man opleve en debat om den myndige borger mellem sundhedsministeren og folketingskandidat Charlotte Bircow Næss-Schmidt (LA) i Strandbaren på Kæmpestranden. 

Hvis man ønsker at stille sundhedsministeren et spørgsmål, er der spørgetime klokken 16.00 ved Den Gamle Brandstation fredag eftermiddag. 

Sidste arrangement med Nick Hækkerup er om unges alkoholforbrug fredag klokken 17.30 i Skurvognen ved Allinge Røgeri. 

Magnus Heunicke Transportministeren

Socialdemokraterne holder 12. juni spørgetime, hvor transportminister Magnus Heunicke (S) står klar klokken 16.30. Ved Den Gamle Brandstation kan du stille ham de spørgsmål, du brænder inde med.

Lørdag morgen klokken 9.15 deltager transportministeren i en snak om dagens nyheder med Politiko. Det sker fra dækket af Folkeskibet, Maja af Hvide Sande.

Lørdag eftermiddag kan man se film med transportministeren. Samme sted som spørgetimen fremviser han nemlig sine favoritklip fra politiske dokumentarfilm klokken 15.00.

Senere på eftermiddagen skal han og Kristian Jensen (V) diskutere, hvem der har de bedste løsninger til Danmarks fremtidige udfordringer. Det er i Brandstationens Mødetelt på Nordlandspladsen. 

Han skal senere på aftenen være gæste-DJ. Det sker i Strandbaren på Kæmpestranden klokken 19, hvor man kan høre transportministerens yndlingsnumre.

Morten Østergaard Økonomi- og indenrigsministeren

Morten Østergaard (R) fortæller røverhistorier fra sit studieliv 11. juni klokken 19.40 hos Dansk Magisterforening. 

Tidligere samme dag dukker ministeren også op til en snak om, hvordan vi skaber flere gode jobs. Det sker i Folkets Hus ved Det Gamle Posthus på Kirkepladsen klokken 15. 

På Hovedscenen på Cirkuspladsen 11. juni klokken 17 holder Morten Østergaard sin partiledertale. 

Bagefter får TV 2 NEWS et interview med partilederen om talen.

På Gæstgiveren samme aften klokken 18.30 udfordrer Morten Østergaard Politikens kulturredaktør Rune Lykkeberg. Arrangementet kaldes hævnens time, fordi Rune Lykkeberg er en af Radikales største kritikere. 

I det radikale telt er der politisk snak om fødevarer og grøn anvendelse af naturen med Morten Østergaard og Ida Auken på Folkemødets første aften klokken 20.15. 

Vicestatsministeren er blandt de morgenfriske, der skal på morgenløb med Danmarks Naturfredningsforening og Kræftens Bekæmpelse. Det er 12. juni klokken 7 på Grøn Scene. 

Senere på dagen skal partileder Morten Østergaard diskutere grøn politisk fremtid med partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) klokken 11.30 i Energiens Telt.

Margrethe Vestager EU-kommissæren

Margrethe Vestager (R) kommer også til solskinsøen. Første arrangement med EU-kommisæren er i Energiens Telt på Cirkuspladsen 11. juni klokken 16.15, hvor hun skal være banko-opråber til Energi-bingo-banko. 

Ved aftentid skal konkurrencekommissæren være med til en debat om smuthuller i de europæiske skattesystemer hos Europa-Huset på Cirkuspladsen klokken 17.45.

Senere endnu skal hun fortælle om det speciale, hun skrev for år tilbage. Det er hos Ungdomsbureauet på Kæmpestranden klokken 19.30.

Konkurrencekommissæren skal også fortælle om sit liv i Bruxelles og skiftet mellem dansk og EU politik. Interviewet foregår i teltet ved Allinge Røgeri klokken 9.30 den 12. juni.

Margrethe Vestager deltager også i en debat senere samme dag om digitalt privatliv. Det sker hos Politiken på Gæstgiveren klokken 12. 

Hvordan står det til med embedsværket og politikerne? Det er spørgsmålet, når Margrethe Vestager skal debattere i Røgeriets Mødetelt 12. juni klokken 13. 

Lige bagefter skal hun til et arrangement om Danmarks rolle i Europa og Europas rolle i verden. Det kan opleves 14.30 på Europascenen. 

De kommer ikke
Flere af ministrene har ikke haft tid til at tage til Bornholm i valgkampen. 
Der er derfor meldt afbud fra:

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S)
Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R)
Kulturminister Marianne Jelved (R)
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R)
Fødevareminister Dan Jørgensen (S)
Finansminister Bjarne Corydon (S)
Skatteminister Benny Engelbrecht (S)
Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S)
Minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen (S)

Desuden er det endnu usikkert, om forsvarsminister Nicolai Wammen (S) kommer til Bornholm.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00