Hestesporten tigger kommuner om penge

OVERLEVELSESKAMP: Dansk hestevæddeløbssport kæmper for livet, efter at Folketinget har besluttet at mindske sportens del af tipsmidlerne med 30 millioner kroner. Nu må hestesporten gå tiggergang til de ni kommuner med trav- og galopbaner, der trues af lukning.

I en sidste slutspurt må dansk hestevæddeløbssport nu gå tiggergang til hjemkommunerne i et håb om, at de akut vil spytte i kassen for at sikre sportens overlevelse bare i de næste par år.

Det er nemlig livsnødvendigt med ”substantiel, lokal støtte” hurtigst muligt, hvis alle væddeløbsbaner skal bestå, hedder det i enslydende breve fra Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond til de ni kommuner med trav- og galopbaner i Danmark.

Tilsammen beder hestevæddeløbssporten kommunerne om at bidrage med over 27 mio. kr. de næste to år for at sikre den fortsatte eksistens af dansk hestevæddeløb.

Den nye bestyrelsesformand for Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond, Erik Jacobsen – tidligere departementschef og chef for Det Kongelige Teater – erkender, at han har sat sig på en uriaspost.

”Det er ikke så let. Det er jo ikke en idræt, der ligefrem flyder i penge. Man kan godt sige, at klokken er fem minutter i tolv. Uden at stille kommunerne et ultimatum vil vi gerne se, om vi kan komme i dialog med dem og se, om de har en interesse i at være med til at finansiere det her, i hvert fald i en overgangsperiode,” siger Erik Jacobsen.

De hårde tider i hestesporten er en direkte følge af, at Folketingets partier har besluttet at beskære sportens andel af tipsmidlerne med 30 millioner kroner – svarende til cirka en tredjedel.

Læs hele historien på Altinget: kultur her (kræver abonnement)

,

Forrige artikel Minister: Kom ud i virkeligheden, Enhedslisten Minister: Kom ud i virkeligheden, Enhedslisten Næste artikel Regeringen forventer vækst og flere job Regeringen forventer vækst og flere job
Kristian Jensen vinder over Støjberg i måling om formandspost

Kristian Jensen vinder over Støjberg i måling om formandspost

MÅLING: Vælgerne foretrækker Kristian Jensen frem for Støjberg som næste formand for Venstre, viser ny måling. Tendensen gælder også blandt Venstre-vælgere, men alligevel kan Jensen ikke være tilfreds med resultatet, vurderer Altingets politiske kommentator.