Historisk budgetaftale på plads i København: Socialdemokratiet og SF står uden for

Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre har sammen med alle de borgerlige partier indgået en budgetaftale for Københavns Kommune. SF og Socialdemokratiet står uden for aftalen. 

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Katrine Falk LønstrupMarie Møller Munksgaard

Et bredt flertal uden om overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og SF i Københavns Borgerrepræsentation har indgået en historisk budgetaftale for Københavns Kommune, som gælder for de kommende fire år. 

Det skriver Københavns Kommunes Økonomiforvaltning i en pressemeddelelse.

Flertallet er ifølge Altingets oplysninger blevet ført an af Enhedslisten, Radikale og Venstre. Derudover er Konservative, Alternativet, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti med i aftalen. 

Det betyder, at Socialdemokratiet og SF som de eneste partier står uden for aftalen – også selvom Socialdemokratiet sidder på overborgmesterposten i Københavns Kommune.

Overborgmester Sophie Hæstorp var efter eget udsagn blevet "sat uden for døren".

“Enhedslisten har været tro mod det mandat, som københavnerne gav os ved sidste valg, derfor har vores hovedprioriterer i budgetforhandlingerne været klima og velfærd,” udtaler socialborgmester Karina Vestergård Madsen i en pressemeddelelse. 

“Enhedslisten har indgået et forlig med de partier, som var villige til at levere mest på de to områder. Derfor blev det en aftale udenom Socialdemokratiet og SF,” lyder det yderligere fra partiet.

{{toplink}}
Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Blandt hovedpunkterne i aftalen er blandt andet en halv milliard kroner, der skal investeres i klimaområdet og derudover indeholder budgetforliget også en sænkelse af kommuneskatten på 0,1 procent.

0:000:00