Claus Hjort Frederiksen
Claus Hjort Frederiksen. Trods fællesnævnere i den økonomiske politik kan hans begejstring for Radikale ligge på et meget lille sted. (Foto: Pressefoto)

Hjort: Radikale livsfarlige at være i regering med

17. juni 2013 kl. 8:00
V KONTRA R: Radikale tager livet af enhver regering de deltager i, mener Venstres Claus Hjort Frederiksen, der får svar på tiltale af den radikale gruppeformand.
| Flere

Der er grænser for kærligheden mellem Radikale og Venstre. Mens der på det sidste har været talt om en tilnærmelse mellem de to partier, kommer Venstres tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen nu med en bredside mod Radikale Venstre.

"Radikale er et mærkelig splittet parti. På det økonomiske område har vi ingen problemer med dem, men deres værdipolitik er vi jo milevidt fra," siger Claus Hjort Frederiksen, der har været i forreste linje i Venstre i over 15 år.

Mens Claus Hjort Frederiksen beskriver Dansk Folkeparti som et parti, der er "meget regeringsdueligt", lyser hans advarselslamper, når man kombinerer ordene "Radikale" og "regering":

"Hvis jeg nu skal være rystende ærlig, er det min erfaring, at De Radikale tager livet af alle regeringer, de deltager i. Når de deltager i borgerlige regeringer, tager de livet af dem. Når de deltager i socialistiske regeringer, tager de livet af  dem. Derfor skal man tænke sig rigtig godt om, før man går sammen med De Radikale," siger Claus Hjort Frederiksen

Den radikale gruppeformand Sofie Carsten Nielsen møder kritikken med en vis sarkasme:

"Jeg er rigtig glad for, at Claus Hjort bekymrer sig så meget om regeringen. Venstre gør det godt i opposition, så den rolle bør de blive ved med at have," siger den radikale gruppeformand.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK