Om  
H.M. Kong Frederik André Henrik Christian
Poul-Erik Engell Høyer

H.K.H. Kronprins Frederik er genvalgt til IOC

H.K.H. Kronprins Frederik er blevet genvalgt som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Kronprinsen blev første gang valgt som medlem af IOC i 2009.

Kiki Qvistgaard

H.K.H. Kronprinsen får endnu en periode i Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Han har fredag 15. september opnået genvalg til komitéen, der er den øverste besluttende myndighed for den Olympiske Bevægelse.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse

"Vi har i Kronprinsen en fantastisk ambassadør for dansk idræt, og jeg ønsker Kronprinsen til lykke med det fortsatte medlemskab af IOC. Kronprinsens interesse for både de danske atleter og idrætten er utrolig inspirerende at være vidne til. Jeg håber, at Kronprinsens arbejde i IOC kan gøre en forskel for de danske atleter, der kæmper for Danmark," udtaler kulturminister Mette Bock. 

49-årige Kronprins Frederik er selv en aktiv idrætsudøver. Kronprinsen er en habil kapsejler og har deltaget ved både DM, EM og VM. Han har desuden gennemført en ironman og flere maratonløb. 

H.K.H sidder som ét af to danske medlemmer i komitéen. Foruden Kronprins Frederik repræsenterer også den tidligere badmintonspiller Poul-Erik Høyer Danmark i IOC.

I sin aktive karriere deltog Poul-Erik Høyer i OL i 1992, 1996 og 2000 og vandt OL-guld i Atlanta 1996. Han er i dag præsident for det Internationale Badmintonforbund.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

H.M. Kong Frederik André Henrik Christian

Konge af Danmark, greve af Monpezat
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1995), kommandørkaptajn i søværnet (2004), oberstløjtnant i hæren (2004), oberstløjtnant i flyvevåbnet (2004), kommandør i søværnet (2010), oberst i Hæren og Flyvevåbnet (2010)

Poul-Erik Engell Høyer

Formand, Badminton World Federation, medlem, IOC, fhv. Byrådsmedlem (V), Gribskov Kommune
cand.merc. (1993)

0:000:00