Om  
Wopke Hoekstra
Frans Timmermans

Udenrigsminister bliver ny EU-kommissærkandidat

Den hollandske udenrigsminister, Wopke Hoekstra, forventes at blive indstillet af den hollandske regering som kandidat til posten som landets EU-kommissær. 

Den hollandske udenrigsminister, Wopke Hoekstra, forventes at blive landets nye kommissærkandidat. 
Den hollandske udenrigsminister, Wopke Hoekstra, forventes at blive landets nye kommissærkandidat. Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

Efter den mangeårige hollandske EU-kommissær, Frans Timmermans, tidligere på året annoncerede, at han ville vende tilbage til national politik, har der været usikkerhed omkring hvem, der skulle udfylde Timmermans sko i EU-kommissionen. 

Nu ser det ud til, at valget er faldet på den hollandske udenrigsminister, Wopke Hoekstra, som ny EU-kommissær. Det skriver flere store udenlandske medier som Financial Times og Politico.

Tidligere på ugen meddelte Kommissionen at den slovakiske diplomat, Maroš Šefčovič, ville overtage Timmermans rolle som ledende næstformand og kontrol over EU's klimapolitik - herunder arbejdet med den europæiske grønne pagt. 

Det betyder, at Hoekstra kan stå til at overtage arbejdet med EU's klimaaktionsplan. Dog er det helt op til kommissionsformand, Ursula von der Leyen, hvem, der overtager hvilke embeder. 

Wopke Hoekstra er uddannet jurist og er medlem af partiet Christen-Democratisch Appèl (CDA), hvor han var formand fra 2020 til 2023. Han har været hollandsk udenrigsminister siden 2022 - optil det, var han finansminister siden 2017. 
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Wopke Hoekstra

Kandidat til EU-kommissionen, udenrigsminister og vicestatsminister, Holland
INSEAD (2005), Universiteit Leiden (1994–2001), Universiteit Leiden (1995–1997)

Frans Timmermans

Fhv. EU-kommissær for klimapolitik, ledende næstformand for den europæiske grønne aftale
mag.art. i fransk litteratur (Nijmegen Uni. 1985)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024