Holstein: Finansiering udskød bandepakke

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, 16. marts 2017.

TV: Forhandlinger om en ny bandepakke er gået i hårdknude, fordi der ikke kan opnås enighed om finansieringen mellem regeringen og S og DF. Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, vurderer situationen.

Der er gået hårdknude i forhandlingerne om bandepakken, fordi regeringen vil finansiere den nye pakke med penge fra byfornyelsespuljen.

Det var ellers forventet, at en aftale ville være landet onsdag aften.

Der er nemlig stor enighed om pakken, hvilket gør forløbet endnu mere overraskende, lyder det fra Altingets politiske kommentator.

"Jeg var egentlig overrasket, fordi på der på det retspolitiske område er bred enighed om størstedelen af initiativerne i bandepakken," siger Erik Holstein.

Regeringen vil tage pengene fra byfornyelsespuljen, og det huer ikke Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

"Der er ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem en byfornyelsesindsats og en bandepakke," siger Erik Holstein og fortsætter:

"Det er ikke sjovt for S at gå med til at beskatte byfornyelsespuljen. De er meget nært knyttet til lejerbevægelsen, og byfornyelse er en vigtig sag i mange store kommuner," vurderer Erik Holstein.

Han forventer dog, at parterne vil nå til enighed i næste uge.

Se interviewet ovenfor. 

Forrige artikel Ny måling: Danske medier kæmper med troværdigheden Ny måling: Danske medier kæmper med troværdigheden Næste artikel Ny klummeskribent på Altinget: Kristian Danholm Ny klummeskribent på Altinget: Kristian Danholm