Holstein: Konservative vinder spinkrigen om boligskat

TV: Boligaftalen er et bestået svendestykke for Kristian Jensen (V), mener politisk kommentator Erik Holstein. Han vurderer, at Konservative har været bedst til at sælge sine resultater i aftalen. 

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, vurderer, at Konservative er kommet bedst ud af aftalen om boligskat.

"Man kan i hvert fald sige, at Konservative har været bedst til at sælge deres resultater, de har i udpræget grad vundet spinkrigen," siger Erik Holstein.    

"Vi havde forventet, at Konservative ville komme forslåede ud af det her, og de er sluppet bedre ud af det, end man havde regnet med," tilføjer han.

En anden sejrherrer i forbindelse med aftalen er ifølge Erik Holstein finansministeren. 

"Det er en svendeprøve, der er gået hjem for Kristian Jensen, og det var vigtigt for ham at vise, at han kunne lande et bredt forlig," lyder vurderingen. 

Erik Holstein er dog også ude med riven efter politikerne. Han mener, at de mangler mod til gøre op med den lave beskatning på boliger i forhold til skatten på arbejde. 

"Her havde man en enestående chance til at gøre op med, at der en skat på nul procent, hvis man sælger en lejlighed, hvorimod den er halvtreds på arbejde. Det er der ikke en eneste ædruelig økonom, der synes er en god idé. Og det kunne man jo have konfronteret i et boligforlig som det her," siger Erik Holstein. 

Se hele analysen ovenfor. 

Forrige artikel Udskældt S-forslag om politikeres løn og pension nedstemt Udskældt S-forslag om politikeres løn og pension nedstemt Næste artikel Ny hastelov om fjernvarmesektoren: Her er konsekvenserne Ny hastelov om fjernvarmesektoren: Her er konsekvenserne