Holstein: Løkkes forslag har ingen gang på jorden. Og det ved han.

REAKTION: Lars Løkke spiller altid sin chance, lyder reaktionen fra Erik Holstein på statsministerens melding om en regering over midten. Han tror ikke på, det bliver til virkelighed.

Statsministeren erklærer nu endeligt sin regering for død.

Med en melding om, at det ikke er realistisk for VLAK-regeringen at fortsætte, og at han vil gå efter en regering hen over midten, satser Lars Løkke Rasmussen (V) alt.

Det vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

”Man kan godt se både hans personlige og de partimæssige perspektiver i det. Han kan håbe, at den udstrakte hånd mod Mette Frederiksen kan appellere til nogle midtervælgere. Omvendt er der en risiko for, at nogle Venstre-vælgere vil gå over til DF, LA eller Konservative,” siger Erik Holstein.

Men, vurderer han, forslaget bliver næppe til noget.

”Uanset om vi snakker SV-regeringen eller SVR, har det ingen gang på jorden. Det ved Løkke godt, men det er den chance, han trods alt har. Lars Løkke spiller altid sin chance, uanset hvor lille den er,” siger Erik Holstein.

Valget afgør dommen
Løkkes regeringskolleger fra LA og Konservative er langtfra begejstrede for idéen. Dommen i statsministerens eget parti må vi dog vente et par dage med at få.

”Det kommer helt an på valgresultatet. Hvis Venstre bare får over 20 procent, vil det blive set som meget godt, efter de har ligget ad helvede til i målingerne. Så vil nogle sige, at det var meget smart, og at han vandt nogle midtervælgere,” siger Erik Holstein og fortsætter:

”Men ender de på 17-18 procent, vil det her blive brugt i kritikken mod Løkke. Det vil blive udlagt, som at det rablede for ham i valgkampen, og at han kom med den ene desperate melding efter den anden.”

Kan ende i nyvalg
En af de afgørende hovedpersoner i det fremtidige samarbejde bliver Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der i alle målinger står med størst opbakning.

Men selvom Venstre skulle ende med at pege på hende som statsminister, vil hun næppe tage imod håndsrækningen, lyder det fra Erik Holstein.

”Det er min vurdering, at Socialdemokratiet hellere vil tage et nyvalg end at gå ind i en SV-konstellation. Hvis de render ind i noget lignende det, vi så i Thorning-regeringen, vil skuffelsen over partiet blive mangedoblet. Det kan de ikke bære en gang mere. Så det her kan ende i et nyvalg.”

Forrige artikel Løkke dropper VLAK-samarbejdet: En blå regering er ikke førsteprioritet Løkke dropper VLAK-samarbejdet: En blå regering er ikke førsteprioritet Næste artikel Her holder politikerne grundlovstaler i dag Her holder politikerne grundlovstaler i dag