DF's krav til Løkke: Flere penge til sygehuse – ellers ingen finanslov

HOVEDKRAV: DF kræver flere penge til sygehusene og sløjfning af regionernes produktivitetskrav, hvis partiet skal stemme for næste års finanslov.

Der er noget tid til, at finansloven for 2018 skal være på plads. Alligevel er Dansk Folkeparti fredag ude med hovedkrav til, hvordan næste års finanslov skal skrues sammen.

Dansk Folkeparti vil nemlig kun stemme for en finanslov for 2018, hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afsætter flere penge til sygehusene og dropper produktivitetskravet på to procent i økonomiaftalen med regionerne. 

"Vi presser sygehusvæsnet for meget. Jeg vurderer, at vi er nået dertil nu, hvor vi presser citronen for voldsomt. Vi får nedlagt for mange sengepladser for hurtigt, så patienterne bliver hjemskrevet for hurtigt," siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2.

DF: Vi tager det op ved finansloven
Produktivitetskravet på to procent betyder groft sagt, at sygehusene årligt skal levere to procent flere sundhedsydelser for de samme penge. Alene i 2017 svarer 2-procentskravet til, at regionerene skal levere flere sundhedsydelser, der i kroner og ører svarer til 1,3 milliarder.

DF's sundhedsordfører, Liselott Blixt, var allerede i januar ude med kravet om at afskaffe produktivitetskravet for regionerne.

Men nu er det formand Kristian Thulesen Dahl, der stiller kravet frem mod næste års finanslov.

"I første omgang er det et krav, vi har til regeringens forhandlinger med regionerne i foråret. Får de det ikke på plads der, så tager vi det op ved finansloven til efteråret," siger Kristian Thulesen Dahl.

I slutningen af december meldte flere partier ud, at de var klar til at afskaffe eller ændre produktivitetskravet i sundhedsvæsenet. Dermed ser det ud til, at der er et flertal for at sløjfe kravet.

Forrige artikel DF: Verden vil grine ad os, hvis vi ikke redder vikingeskibene DF: Verden vil grine ad os, hvis vi ikke redder vikingeskibene Næste artikel Minister om stigende udgifter til SU: Jeg deler bekymringen Minister om stigende udgifter til SU: Jeg deler bekymringen