Hus Forbi-sælgere bliver ikke ramt af skærpet tiggeri-lov

TIGGERI: Folketinget vedtog onsdag at skærpe straffen for utryghedsskabende tiggeri. Straffen forøges med loven til 14 dages ubetinget fængsel, men Hus Forbi-sælgere bliver ikke ramt. 

Folketinget var onsdag ekstraordinært samlet før sommerpausen.

På dagsordenen var kun et enkelt punkt, hastebehandling af en skærpelse af straffen for utryghedsskabende tiggeri.

Forslaget blev fremsat i forbindelse med afslutningsdebatten, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forelagde det for Folketinget. 

Dengang blev det italesat, at man med loven sigter på at dæmme op for tiggeri fra romaer. 

"Vi vil ikke acceptere utryghedsskabende romaer," sagde Lars Løkke Rasmussen dengang.

Hus Forbi går hus forbi
I følge DR forhandlede partierne sent tirsdag aften, hvor Dansk Folkeparti fandt støtte til et ændringsforslag, som blev vedtaget onsdag.

Med ændringsforslaget træder den skærpede straf også i kraft ved tiggeri foran supermarkeder og ikke kun på stationer og i offentlige transportmidler, som det var foreslået i den oprindelige version af lovforslaget. 

Samtidigt udpensles det med ændringsforslaget, at hjemløse, som sælger hjemløseavisen Hus Forbi, ikke rammes af forslaget. 

Et andet ændringsforslag, som fandt vej ind i loven ved vedtagelsen, var, at loven blev vedtaget med en såkaldt solnedgangsklausul.

Lovgivningen vil således skulle fornys inden 1. juli 2020, ellers udløber den. 

Se et uddrag fra debatten i videoen ovenfor. 

Folketingetsarbejdet var onsdag ekstraordinært flyttet til Landstingssalen, da Folketingssalen bliver renoveret henover sommeren. 

 

Forrige artikel Esben Lunde har rotte-plan på vej Esben Lunde har rotte-plan på vej Næste artikel Det sker på Folkemødet torsdag Det sker på Folkemødet torsdag
Kåre Mølbak er Mette Frederiksens corona-spåmand

Kåre Mølbak er Mette Frederiksens corona-spåmand

PORTRÆT: Imens Søren Brostrøm er blevet en folkehelt, har Statens Serum Instituts faglige direktør Kåre Mølbak stort set undgået rampelyset. Det på trods af, at han er en af regeringens centrale rådgivere, og ham, der i sidste ende er ansvarlig for de data, Mette Frederiksen handler på.