Hvad står Stram Kurs for? Her er partiets politik

FOLKETINGSVALG: Rasmus Paludan, partileder af Stram Kurs, har demonstreret flere gange og kastet med koraner. Partiet vil blandt andet give danskere ret til at bære våben, begrænse adgangen til velfærd og forbyde islam. Få overblikket over partiets politik her.

Placeholder image
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rasmus Paludan har de seneste uger fået meget opmærksomhed. Særlig oven på demonstrationen på Blågårds Plads på Nørrebro i København, der efterfølgende resulterede i ballade i bydelen og bilafbrændinger.

Han er leder af partiet Stram Kurs, som netop har indsamlet nok underskrifter til at blive stemmeberettiget til det kommende valg til Folketinget. 

Stram Kurs præsenterer partiets politik på deres hjemmeside. Partiet har konkrete politikker inden for retsvæsen, udlændinge og velfærd.

Udlændinge
Islam skal være forbudt i Danmark, mener Stram Kurs. Partiet mener, at det vil være i overensstemmelse med grundloven at indføre dette forbud med henvisning til grundlovens § 67 om religion: "[…] dog at intet læres eller foretages, som strider mod sædeligheden eller den offentlige orden." 

Der skal kun bo danskere i Danmark. En dansker definerer partiet blandt andet som en person, der har dansk statsborgerskab fra fødslen og ikke har andre statsborgerskaber. Danskere har dansk som modersmål og er en del af den danske kultur, som partiet peger på præges af oplysningstiden og af vesteuropæisk og nordisk civilisation. Hvis en person ikke føler sig dansk eller ikke omfattes af partiets definition, er personen ikke dansker.

Stram Kurs peger på, at "fremmede, der er meddelt dansk statsborgerskab ved lov, skal have statsborgerskabet revurderet og som udgangspunkt have det annulleret."

Partiet opstiller også en række undtagelser for, hvornår andre end danskere kan opholde sig i Danmark. Partiet mener blandt andet, at turister, der ikke har til hensigt at bosætte sig, er velkomne. Det skal ligeledes være muligt at gifte sig med udlændinge fra vestlige lande, hvortil det understreges, at det danske sundhedsvæsen kun er for danskere men muligt for andre at benytte mod betaling.

Partiet ønsker, at Danmark træder ud af de internationale konventioner, der regulerer flygtninge, og mener, at ikke-vestlige personer skal udvises. Partiet vil hjemsende personer, der har asyl i Danmark, når grundlaget for asyl ikke længere er relevant, hvorfor partiet peger på, at der skal ske hjemsendelser til Bosnien og Kosovo.

Retsvæsen
Partiet ønsker en stor politistyrke, som skal bekæmpe "De Fremmede Fjender, som er udlændinge i Danmark, der hader Danmark og danskerne".

Politistyrken skal være på 30.000, hvoraf en del skal være specialiseret udlændingepoliti, hvis opgave alene skal være at opspore og udsende illegale migranter samt medvirke til "storstilede tvangsmæssige hjemsendelser af muslimer og andre, der ikke har grundlaget for at bo i Danmark."

Dertil mener partiet, at der skal være forskel på rettigheder. Dette indebærer, at danskere, som lever op til særlige krav om god moral og en årlig skydeprøve, må bære våben, mens dette ikke skal gælde for kriminelle og ikke-danskere.

Velfærd
Partiet ønsker besparelser med udgangspunkt i, at velfærd kun ydes til danskere. Det betyder blandt andet et stop for udbetalinger til andre end danskere.

I forhold til arbejdsløse så ønsker partiet jobcentrene afskaffet, og i stedet skal personer motiveres til at klare sig selv.

Adgangen til sundhedsvæsnet er forbeholdt danskere, og partiet lægger vægt på, at det er lægens vurdering, der i høj grad skal være afgørende for sygemeldinger og tildelingen af førtidspension.

Statens udgifter til dagpengemodtagere skal på samme niveau som kontanthjælpsmodtagere, og forskellen skal dækkes via bidrag til A-kasserne.

Læs også

Omtalte personer

Rasmus Paludan

Stifter, Stram Kurs, advokat
cand.jur. (Københavns Uni. 2008)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser