Hvem stemmer på Enhedslisten? Her er den typiske EL-vælger

VÆLGERPROFIL: Har Enhedslisten flest kvindelige eller mandelige vælgere? Hvilken aldersgruppe er bedst repræsenteret blandt partiets vælgere? Enhedslisten holder årsmøde i denne weekend. Bliv klogere på partiets vælgere her.

Arkivfoto fra folketingsvalgkampen i 2019.
Arkivfoto fra folketingsvalgkampen i 2019.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Lørdag tænder Enhedslisten for sit digitale årsmøde, hvor medlemmerne i år deltager online på grund af coronavirussen.

I anledning af årsmødet ser Altinget nærmere på, hvem der stemmer på Enhedslisten med udgangspunkt i en analyse af partiernes vælgere, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Hvis du sætter kryds ved Enhedslisten, er der en vis sandsynlighed for, at du er en kvinde, som enten er mellem 18 og 24 år eller 60 til 69 år. Du er dermed også enten studerende eller pensionist.

Derudover bor du formentlig til leje og din årsindkomst er under 200.000 kroner.

Gå på opdagelse i Enhedslistens vælgerprofil i grafen.

Dokumentation

Om analysen

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Analysen er baseret på i alt 9.968 interviews foretaget af Kantar Gallup i perioden 1/4-20 til 30/6-20 og foretaget af Epinion i perioden 10/4-20 til 16/4-20 og 22/5-20 til 29/5-20. Analysen er justeret for døde og nye vælgere og er desuden vægtet op mod valgresultatet ved FV19, demografi og seneste snit af for målingerne.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen "Professor Kasper Møller Hansen for Altinget.dk på baggrund af interviews gennemført af Kantar Gallup og Epinion".


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00