Afspil episode
Find Altinget EU i Acast | iTunes | Spotify
Sponsoreret af

Hvor langt kan den fransk-tyske maskine drive EU?

Frankrig har overtaget EU-formandskabet, og det sker samtidig med, at landet varmer op til præsidentvalg. Hvad får det af betydning for landets fokus i EU, og hvad får det af betydning, at Tyskland har fået ny kansler? Danmarks ambassadør i Frankrig, Michael Starbæk, er på besøg.

Placeholder image
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Den franske præsident Macron får et travlt forår.

Dels har Frankrig det næste halve år formandskabet i EU, og dels skal Frankrig til præsidentvalg i april. Og med Macrons interesse for europæisk udvikling, så kommer de to temaer formentlig til at fylde i den franske præsidents kalender.

Formandskabet kommer på et tidspunkt, hvor en helt essentiel del af det europæiske samarbejde har ændret sig – nemlig at Angela Merkel ikke længere er kansler i Tyskland, men at det i stedet er socialdemokraten Olaf Scholz.

Hvad kan det får af betydning for de franske ambitioner for Europa? Og hvad har de fransk ønsker på europæisk niveau generelt af betydning for Danmark?

I denne udgave af Altinget EU-podcast har Altingets Europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen, interviewet Danmarks ambassadør i Paris, Michael Starbæk, om Frankrig, EU og betydning for Danmark.

Altingets EU-podcast er sponsoreret af 3F, men Altinget har det fulde redaktionelle ansvar for indholdet.

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser