I krogene taler de om, at Marie Bjerre bliver partiets næste stjerne. Men først skal hun vise, at klima kan være en trumf for Venstre

Hun meldte sig ind i Venstre, da Fogh gjorde partiet til landets største. Nu står Marie Bjerre foran sit store gennembrud midt i partiets vælgerkrise og skal hjælpe Jakob Ellemann-Jensen med at få slået Venstre fast som et klimaparti. Altinget tegner et portræt.

Marie Bjerre på talerstolen ved Venstres landsmøde i Herning i 2019. Med klimaposten har hun fået en nøglerolle i Jakob Ellemann-Jensens vision om at sætte Venstre i spidsen for et borgerligt klimaprojekt.
Marie Bjerre på talerstolen ved Venstres landsmøde i Herning i 2019. Med klimaposten har hun fået en nøglerolle i Jakob Ellemann-Jensens vision om at sætte Venstre i spidsen for et borgerligt klimaprojekt.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Morten ØyenEmma Qvirin Holst

Det er ikke længe siden, at Tommy Ahlers var en af Venstres superstjerner. Med vælgertække, en aura af smarte løsninger og bedre tider forude.

Nu er han ude. Ellemanns Venstre blev endnu engang slået tilbage til start.

Men med Ahlers exit skete også noget andet.  

Et politisk talent, der ikke er danmarkskendt som Ahlers og som nyvalgt ind til nu mere eller mindre har stået i baggrunden ikke mindst på grund af coronakrise, skal pludselig hjælpe Jakob Ellemann-Jensen med at gøre Venstre til et moderne klimaparti.

Det var ikke tilfældigt, at det blev hende, som skulle afløse Ahlers som partiets nye klimaordfører. Bredt i partiet har man meget høje tanker om nordjyske Marie Bjerre, der er rundet af både VU-baggrund og en succesfuld karriere fra et førende advokathus i København.  

”Hun er et kæmpe talent”, ”en stjerne i svøb”, ”et nordjysk håb”, der er ”lidt en superkvinde” som ”kan rumme både by og land” og vil ”frem i verden”. “Hun er Venstres fremtid”, lyder det for eksempel fra en række forskellige kilder i Venstre. 

Blå bog: Marie Bjerre

Født 6. maj 1986 i Viborg.  

Gift med Jan Bjerre Holst. Parret har to piger, den ene født i 2018 og den anden født i 2021. 

Politisk karriere 

 • Valgt til Folketinget 5. juni 2019 i Nordjyllands Storkreds med i alt 12.699 stemmer. 
 • Folketingskandidat i Himmerlandskredsen siden 2016. 
 • Klimaordfører siden august 2021 
 • Socialordfører fra 2020 til august 2021

 

 • Medlem af Venstres Ungdoms Forretningsudvalg og Landsstyrelse samt formand for kursusudvalget, 2007-2009. 
 • Formand for Venstres Ungdom i Viborg, 2004-2005. 
 • Uddannelsespolitisk sekretær i Gymnasieelevernes Landsorganisation (GLO), 2003-2004. 
 • Landssekretær i Folkeskoleelevernes Landsorganisation (FLO), 2002-2003. 

Uddannelse 

 • LL.M. (Master of Laws), University of California, Berkeley School of Law, 2015-2016. 
 • Cand.jur, Københavns Universitet, 2005-2011. 

Tidligere beskæftigelse 

 • Advokat, Storm Advokatfirma, Aalborg, 2016-2019. 
 • Advokat og advokatfuldmægtig, Gorrissen Federspiel, Aarhus, 2012-2016. 
 • Politisk assistent for mep Jens Rohde, ALDE, Europa-Parlamentet, Bruxelles, 2010-2012. 

Ifølge partiformand Jakob Ellemann-Jensen har Venstre for længe været for fodslæbende og skal i stedet stå i spidsen for et borgerligt klimaprojekt, der kan udfordre de røde partier på en dagsorden, som er blandt de vigtigste for vælgerne. 

"Den opgave var tiltænkt Ahlers, og det er den opgave, Marie Bjerre nu skal løfte,” siger Altingets politiske redaktør, Esben Schjørring, og fortsætter:  

”En ting er konkrete aftaler med andre partier, men det handler også rigtig meget om Venstres indre liv. For der sker en armlægning i partiet nu. Så hun skal ikke kun profilere partiet, hun skal også evne at få store dele af partiet med på klimadagsordenen. Det er en nøglerolle i det projekt, Ellemann mener Venstre skal være. Det er ikke en let opgave.” 

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00