Oxfam Ibis henter ny generalsekretær fra tænketank

NAVNE: Kristian Weise, der indtil nu har været direktør for tænketanken Cevea, skal stå i spidsen for Oxfam Ibis.

Kristian Weise bliver Oxfam Ibis’ nye generalsekretær, fremgår det af en pressemeddelelse.

Han får dermed det øverste ansvar for den danske del af udviklingsorganisationens kamp mod global ulighed og arbejde for at sikre flere børn og unge uddannelse.

"Kristian Weise nyder stor anseelse og har en stærk faglighed på de dagsordener, som er centrale for Oxfam Ibis – især kampen mod global ulighed og arbejdet for at sikre verdens svageste adgang til indflydelse og ressourcer. Samtidig er han en dygtig og visionær leder," siger Christian Damholt, formand for Oxfam Ibis.

39-årige Kristian Weise har siden 2011 været direktør for centrum-venstre tænketanken Cevea. Han er desuden tidligere sekretariatsleder for Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet og politisk rådgiver for tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Han har en kandidatuddannelse i politisk sociologi fra London School of Economics.

Kristian Weise tiltræder som generalsekretær fra februar 2019.

Forrige artikel Dagens overblik: Lilleholts ministerium kendte indhold i kritisk rapport før udskiftning af klimavismand  Dagens overblik: Lilleholts ministerium kendte indhold i kritisk rapport før udskiftning af klimavismand  Næste artikel Prøv quizzen: Har du styr på Cavling-vinderne gennem tiden? Prøv quizzen: Har du styr på Cavling-vinderne gennem tiden?
De gamle kønsroller gælder stadig i Folketingets udvalg

De gamle kønsroller gælder stadig i Folketingets udvalg

LIGESTILLING: De traditionelle kønsroller dominerer stadig i Folketingets udvalg, hvor kvinder oftere beskæftiger sig med børn, ligestilling og sundhed, mens mændene tager sig af økonomi og udenrigspolitik. "Pilskævt og stereotypt," mener direktør i Kvinfo.