Idéerne vælter ind: Wermelin har modtaget hundredvis af forslag til naturpakken

NATUR: Det er strømmet ind med idéer til den naturpakke, som miljøminister Lea Wermelin (S) har varslet. Få overblik her.

357.

Så mange forslag har miljøministeren modtaget fra privatpersoner, fonde og organisationer, siden hun i november gjorde det muligt for alle at sende idéen til regeringens kommende biodiversitetspakke.

Det fremgår af et notat, som Miljø- og Fødevareministeriet har lavet.

Miljøministeren vil nu tygge de mange forslag godt igennem.

”Nu er både organisationer, forskere, erhverv og mange andre kommet med mere end 350 forslag og ideer. Alle de ideer skal vi i gang med at kigge på, ligesom vi skal afholde et Naturens Topmøde her til foråret. Det glæder jeg mig til, og vi er endnu ikke nået til at tage stilling til de enkelte forslag,” siger hun i en skriftlig kommentar. 

Af 13 emner er der kommet flest forslag til arealanvendelse, som 161 forslag handler om.

Regeringen fremhæver i den forbindelse forslag til bedre beskyttelse af natur, og at der er indkommet forslag om 30 procent beskyttet natur, hvor 20 procent skal være naturzone. Men der er også mere specifikke forslag om at omgøre beslutninger om byggeri i naturområder.

Arter, friluftsliv og vandmiljø
Der er også kommet mange forslag om arter, som er den næstmest anvendte kategori. Af de i alt 125 går mange forslag på indholdet i en ny bestøverstrategi. Alt fra opsætning af stærekasser på offentlige arealer til afskaffelse af vildsvinehegnet er blandt forslagne.

Der er også leveret en stribe forslag i de resterende 11 kategorier, som blandt andet handler om friluftsliv, natur i byerne, natur i landbrugslandet, skov og vandmiljø.

Privatpersoner er med 204 forslag den største bidragsyder til samlingen af idéer. Men landets mange foreninger har også leveret godt til med 77 forslag. Og så er der kommer 24 forslag fra offentlige myndigheder og nationalparker. Og så er der kommet 8 forslag fra universiteter eller forskere.

Du kan læse notatet i sin helhed her.

Forrige artikel EU’s budgetkommissær: Det er usandsynligt, at Danmark får sin vilje EU’s budgetkommissær: Det er usandsynligt, at Danmark får sin vilje Næste artikel Alternativet fordeler topposter Alternativet fordeler topposter