Inger Støjberg er tilbage på sit gamle kontor i Folketinget

Stifteren af Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, er rykket ind på sin gamle kontorplads på Slotsholmen, selv om hun endnu ikke er blevet valgt ind i Folketinget.

Da Peter Skaarup, tidligere medlem af Dansk Folkeparti, meldte sig ind i Danmarksdemokraterne, fik Inger Støjberg sit gamle kontor på Slotsholmen tilbage.
Da Peter Skaarup, tidligere medlem af Dansk Folkeparti, meldte sig ind i Danmarksdemokraterne, fik Inger Støjberg sit gamle kontor på Slotsholmen tilbage.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Uværdig til at sidde i Folketinget.

Sådan lød dommen fra et flertal af Inger Støjbergs politiske kolleger i december 2021, efter at hun fik 60 dages ubetinget fængsel for ulovligt at have beordret asylpar adskilt.

Men blot otte måneder senere er den forhenværende Venstre-minister tilbage i de "fine saloner" på Christiansborg igen. Selv om hun ikke er folkevalgt længere. Støjberg er nemlig allerede rykket ind på sit gamle kontor i Proviantgården, som hun brugte, da hun sidst sad i Folketinget. Det bekræfter Folketingets presseafdeling.

Beslutningen er blevet truffet af Folketingets administrations driftschef i samarbejde med Inger Støjbergs nystiftede parti, Danmarksdemokraterne.

Krav på kontor

Forudsætningen for at få eget kontor på Christiansborg er at have et folketingsmedlem i sit parti.

Det fik Inger Støjberg i slutjuli, hvor hun annoncerede partiets første folketingsmedlem, Peter Skaarup, der er tidligere gruppeformand for Dansk Folkeparti. Derfor kan hun nu finde sig godt til rette på sin gamle plads, selv om hun altså endnu ikke er valgt ind.

Det bliver hun dog efter alt at dømme ved det kommende folketingsvalg. Efter at Støjbergs nye parti blev annonceret, gik der ikke mere end otte dage, før det blev opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg med 20.182 bekræftede vælgererklæringer.

Og ifølge Epinions seneste måling for Altinget og DR står Danmarksdemokraterne til at få 10,8 procent af stemmerne. Det kan veksles til 20 mandater. 

Læs også

30 nye folketingskandidater

Og det er ikke kun vælgernes opmærksomhed, at Danmarksdemokraterne har fanget på rekordtid. Flere frafaldne kandidater fra Dansk Folkeparti og Venstre er hoppet over til det nye parti.

Inger Støjberg annoncerede onsdag formiddag 30 nye navne, som man kan finde på stemmesedlen ved næste folketingsvalg under partibogstavet Æ – heriblandt 13 forhenværende DF’ere og 11 tidligere Venstre-folk.

Seks af de 13 DF'ere har ovenikøbet en fortid i Dansk Folkepartis folketingsgruppe. Det gælder Hans Kristian Skibby, Karina Adsbøl, Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl, Lise Bech og Dennis Flydtkjær.

Med tilføjelsen af de nye navne på kandidatlisten kan Danmarksdemokraterne kalde sig den tredje største folketingsgruppe i blå blok og er kun overgået af Konservative og Venstre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Søren Espersen

MF (DD), formand for Kirkeudvalget, kulturordfører
journalist (DJH 1980)

Hans Kristian Skibby

MF (DD)
shippingmand (DFDS Transport 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024