Innovationsfonden undgår total udflytning og beholder kontor i hovedstaden

UDFLYTNING: Regeringen accepterer revideret plan for udflytning af Innovationsfonden til Aarhus. Fonden glæder sig over at beholde afdeling i København.

Innovationsfonden slipper for at flytte hele organisationen til Aarhus, som der ellers var lagt op til i regeringens anden runde af udflytningsplaner fra hovedstaden til resten af landet. 

Dermed får Innovationsfonden lov til at beholde en afdeling i København, og enkeltmandsoperationer i Aalborg og Odense vokser til regulære afdelinger.

Og Innovationsfondens direktør er tilfreds med den endelige version af institutionens udflytning. 

"Jeg tror, der kommer en styrket Innovationsfond ud af det her," siger Peter Høngaard Andersen og fortsætter:

"Det var svært nok at rekruttere medarbejdere med de kompetencer, som vi har brug for, i København, og den opgave ville blive endnu sværere i Aarhus."

Fonden får nemlig efter forhandlinger med Finansministeriet lov til at beholde et kontor på ti mennesker i København. 

Dialog med Pind og Løhde 
Det lykkedes at overbevise daværende uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) om, at der kunne være ræson i at beholde dele af fonden i København, forklarer Peter Høngaard Andersen.

Her havde Innovationsfonden fundet en justeret model for udflytningen, som betød, at ikke hele fonden skulle flyttes til Aarhus

"Vi forelagde planen for Søren Pind, og da han havde set den, sagde han, det virkede logisk," forklarer Høngaard Andersen. 

Planen er derfor at holde de medarbejdere, som har kompetencer inden for life science-området i det københavnske. Ud over life science får også kompetencer indenfor digitalisering, byggeri og bioressourcer lov til at blive i hovedstaden.

Læs hele artiklen på Altinget: udflytning og Altinget: forskning. Her kan du læse mere om den nye afdeling i København og fremtiden for Innovationsfonden.

Forrige artikel Dagens overblik: Radikale kræver skriftlig aftale, før partiet vil pege på Mette Frederiksen Dagens overblik: Radikale kræver skriftlig aftale, før partiet vil pege på Mette Frederiksen Næste artikel Under et år til valg: Thyra Frank har stadig ingen kreds Under et år til valg: Thyra Frank har stadig ingen kreds