Internationale Socialister bryder med Enhedslisten

KORT NYT: Internationale Socialister melder sig kollektivt ud af Enhedslisten. Det blev besluttet på organisationenes landsmøde i weekenden og er ifølge landsledelsen en stor lettelse.

Efter ni års samarbejde med Enhedslisten vil organisationen Internationale Socialister med ca. 100 medlemmer nu stå på egne ben. På organisationens landsmøde 17.-18. januar stemte et flertal af de fremmødte for en udmeldelse af Enhedslisten.

I en pressemeddelelse lyder det:

"Grunden til, at vi har meldt os ud, er, at vi ikke tror på Enhedslistens perspektiv. Vi anerkender Enhedslisten som symbol på modstand mod krisepolitikken, nedskæringer, racisme osv. Men vi tror ikke på, at krisepolitikken og racismen alene kan slås tilbage af venstrefløjens politikere, hvor dygtige de end måtte være."

Samarbejdet mellem Internationale Socialister og Enhedslisten har over den seneste tid været belastet, men båndet til Enhedslisten vil Internationale Socialister dog ikke klippe helt over:

"Vi smækker ikke med døren. Vi ønsker også fremover at arbejde sammen med alle gode kræfter i og uden for Enhedslisten – for eksempel i kampen om overenskomsten for offentligt ansatte eller i protesterne mod racisme og islam-hetz," skriver Internationale Socialister i pressemeddelelsen.

Internationale Socialister vil fremover fokusere på egne projekter, og øverst på listen står en indsats i græsrodsarbejdet mod racisme og fascisme. Ifølge landsledelsesmedlem Jørn Andersen bliver det lettere efter en kollektiv udmelding af Enhedslisten.

"Det er en stor lettelse. Det har været et slid at være en del af en stor organisation som Enhedslisten i ni år. Vi glæder os til at få et mere klart fokus på vores egne politiske projekter, opbygge vores organisation og få nogle mere enkle arbejdsgange i hverdagen," siger han til Modkraft.


Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser