Jakob Ellemann henter rådgiver fra egne rækker

JOB: Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har fundet sin særlige rådgiver. Valget er faldet på Jesper Kraft, der kommer fra en stilling som politisk chef i Venstre.

Jakob Ellemann-Jensen skulle efter sigende være stor Star Wars-fan. Og med sit valg af særlig rådgiver har han nu fået kraften med sig.

Det bliver nemlig 35-årige Jesper Kraft, som skal rådgive den nye miljø- og fødevareminister.

Jesper Kraft er en partisoldat, der har været en del af Venstres Center for Kommunikation og Politik siden 2010. Først som politisk konsulent, men er siden steget i graderne. Han forlader nu stillingen som politisk chef.

Som politisk chef har Jesper Kraft haft ansvaret for den daglige politiske rådgivning af Venstres folketingsgruppe. Det betyder også, at han har arbejdet tæt sammen med Jakob Ellemann-Jensen, der i en lang periode har tegnet partiet som Venstres politiske ordfører.

Jurist og venstremand
Jesper Kraft begyndte i Venstre som student for Søren Pind (V), og han har også været taleskriver for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Jesper Kraft er uddannet jurist fra Københavns Universitet i 2014.

Jakob Ellemann-Jensen blev udnævnt som miljø- og fødevareminister for knap en uge siden. Det skete, efter at Esben Lunde Larsen havde valgt at trække sig.

Med Esben Lunde Larsen forlader også den hidtidige særlige rådgiver, Marie Hjortdal, Miljø- og Fødevareministeriet.

Forrige artikel Yildiz Akdogan mister ordførerskab: ”Det var ikke min egen beslutning” Yildiz Akdogan mister ordførerskab: ”Det var ikke min egen beslutning” Næste artikel Østeuropa har mere tillid til EU end sine nationale parlamenter Østeuropa har mere tillid til EU end sine nationale parlamenter