Jakob Ellemann tager hjem fra Folkemødet - Uffe Ellemann er alvorligt syg

Jakob Ellemann-Jensen og Karen Ellemann er på vej hjem fra Folkemødet på Bornholm. De prioriterer at være sammen med deres far, tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, der er alvorligt syg og nu indlagt.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Uffe Ellemann-Jensen er i denne uge blevet indlagt på Rigshospitalet, da han er syg med kræft. 

Jakob Ellemann-Jensen og Karen Ellemann har valgt at forlade Folkemødet for at være hos ham med deres familie, da Uffe Ellemanns sygdom er blevet forværret over de seneste timer.

Det skriver Jakob Ellemann-Jensen i et opslag på Facebook.

"I mandags blev vores far indlagt på Rigshospitalet. Han er alvorligt syg med den kræft, som han har været plaget af i en årrække. Det er desværre blevet værre over de seneste timer," skriver Venstre-formanden. 

Uffe Ellemann-Jensen var i årene 1977-2001 medlem af Folketinget for Venstre. I 1984 blev han valgt som formand for partiet. I 1982 blev han udpeget til udenrigsminister og varetog posten indtil 1993. 

Blå bog

Født 1. november 1941 i Haarby, søn af folketingsmedlem, redaktør Jens Peter Jensen og Edith Ellemann.

Formand for Venstre fra 1984 til 1998 og Danmark Udenrigsminister i årene 1982 til 1993. MF for Venstre fra 1977 til 2001.

Cand.polit. fra Københavns Universitet i 1969. Arbejdede herefter i en årrække som journalist ved henholdsvis Berlingske Aftenavis og TV-aktualitetsafdelingen inden han i 1975 blev ansvarshavende chefredaktør for Dagbladet Børsen.

Gennem sit liv har han haft en lang række tillidserhverv inden for mediebranchen, bankverdenen og i internationale bestyrelser.

Han er far til Claus Ellemann-Jensen, Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre samt Karen Ellemann-Jensen, der er MF for Venstre. Gift med forhenværende journalist Alice Vestergaard.

Omtalte personer

Uffe Ellemann-Jensen

Fhv. udenrigsminister (V), MF og partiformand
cand.polit. (Københavns Uni. 1969)

Jakob Ellemann-Jensen

Partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Karen Ellemann

MF (V), medlem, Folketingets Præsidium
lærer (N. Zahles Seminarium. 2004)

    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion