Jarlov: Proces om landbrugspakke-lov kunne have været bedre

TV: Rasmus Jarlov (K) beklagede, at Folketinget først blev orienteret om de kriterier, der handler om at undtage vandløb fra en særlig miljøindsats få timer før afstemningen. Loven udgør en del af landbrugspakken og blev stemt igennem af en samlet blå blok.  

Toke Gade Crone Kristiansen

Folketinget vedtog mandag en lov, som giver lokale vandråd mulighed for at undtage visse vandløb for en særlig miljøindsats. 

De kriterier som skal ligge til grund for undtagelserne, har dog ikke før mandag været kendt. Kriterierne blev først fremlagt på et udvalgsmøde mandag morgen få timer før den endelige vedtagelse af lovforslaget. 

Rasmus Jarlov (K) tilkendegav dog fra talerstolen, at han og Konservative var orienteret før mandag morgen, og at det var grunden til, at Konservative, som tidligere har været skeptiske over for både det konkrete forslag og landbrugspakken som helhed, kunne støtte forslaget. 

Det forhold gav oppositionen anledning til at kritisere, at de ikke havde været inddraget, hvilket Jarlov medgav. 

Den Konservative ordfører understregede dog, at kriterierne for undtagelse var offentliggjort inden vedtagelse af loven.

"Kriterierne er fremlagt inden afstemning. Ikke langt tid før – det medgiver jeg, men de er fremlagt", lød det fra Rasmus Jarlov som fremhævede, at det heller ikke var kriterierne, som var til afstemning.  

Se ordvekslingen ovenfor

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00