Jarlov: Proces om landbrugspakke-lov kunne have været bedre

Rasmus Jarlov (K) på Folketingets talerstol mandag 19. december 2016. 

TV: Rasmus Jarlov (K) beklagede, at Folketinget først blev orienteret om de kriterier, der handler om at undtage vandløb fra en særlig miljøindsats få timer før afstemningen. Loven udgør en del af landbrugspakken og blev stemt igennem af en samlet blå blok.  

Folketinget vedtog mandag en lov, som giver lokale vandråd mulighed for at undtage visse vandløb for en særlig miljøindsats. 

De kriterier som skal ligge til grund for undtagelserne, har dog ikke før mandag været kendt. Kriterierne blev først fremlagt på et udvalgsmøde mandag morgen få timer før den endelige vedtagelse af lovforslaget. 

Rasmus Jarlov (K) tilkendegav dog fra talerstolen, at han og Konservative var orienteret før mandag morgen, og at det var grunden til, at Konservative, som tidligere har været skeptiske over for både det konkrete forslag og landbrugspakken som helhed, kunne støtte forslaget. 

Det forhold gav oppositionen anledning til at kritisere, at de ikke havde været inddraget, hvilket Jarlov medgav. 

Den Konservative ordfører understregede dog, at kriterierne for undtagelse var offentliggjort inden vedtagelse af loven.

"Kriterierne er fremlagt inden afstemning. Ikke langt tid før – det medgiver jeg, men de er fremlagt", lød det fra Rasmus Jarlov som fremhævede, at det heller ikke var kriterierne, som var til afstemning.  

Se ordvekslingen ovenfor

Forrige artikel Nu er uddannelsesloftet vedtaget Nu er uddannelsesloftet vedtaget Næste artikel Netavisen Pio får mediestøtte for første gang Netavisen Pio får mediestøtte for første gang