Jarlov til Mikkelsen: Vi har begge fået vores drømmejob

MINISTERIEOVERDRAGELSE: Til en munter overdragelse får Brian Mikkelsen (K) en duracell-kanin med til sit nye kontor i Dansk Erhverv, og Rasmus Jarlov (K) skal op på cyklen. 

"Jeg har fået mit drømmejob, og Brian har fået sit drømmejob." Sådan sagde Rasmus Jarlov torsdag, da han fik overdraget nøglerne til Erhvervsministeriet. 
"Jeg har fået mit drømmejob, og Brian har fået sit drømmejob." Sådan sagde Rasmus Jarlov torsdag, da han fik overdraget nøglerne til Erhvervsministeriet. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Christina Houlind

Det var en meget afklaret Brian Mikkelsen (K), der torsdag eftermiddag overdrog sit elskede Erhvervsministerium til Rasmus Jarlov (K).

Og det var en meget glad Rasmus Jarlov, der tog imod nøglerne.

”Jeg har fået mit drømmejob, og Brian har fået sit drømmejob,” sagde han og havde i sin tale kun lutter ros til den tidligere minister og partikollega, som han omtaler som et af sine store forbilleder. 

”Det er nogle store sko, jeg skal fylde ud.”

Det er nogle store sko, jeg skal fylde ud.

Rasmus Jarlov
Erhvervsminister (K)

Duracell-kanin og ministercykel
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde tidligere på dagen udtalt, at det var under lykkelige omstændigheder, at man sagde farvel til Brian Mikkelsen.

Stemningen under overdragelsen var også en munter affære, med undtagelse af når gentagne fodboldmetaforer i talerne mindede både minister og tilhørere om, at Danmarks VM-kamp mod Australien var fløjtet i gang.

Traditionen tro havde den afgående og tiltrædende minister gaver med til hinanden.

Brian Mikkelsen gav blandt andet Rasmus Jarlov en cykel, så han fremover ikke behøver at tage bilen, som han efter sigende ellers gør hver dag.

Til Brian Mikkelsen havde Rasmus Jarlov blandt andre ting en duracell-kanin.

”Vi kan kalde den Brian,” sagde han til stor morskab for forsamlingen:

”Jeg kender ingen som dig, der altid er positiv, og selv når det ser mest sort ud, og meningsmålingerne er helt i bund kan stå og sige 'det er fantastisk’.”

Jarlov beholder turistvirksomhed
Den nyudnævnte minister udtalte, at han formentlig vil begå en masse fejl. Han regner dog med, at hans erfaring både fra Novo Nordisk og som virksomhedsejer kommer ham til gode i sit virke som erhvervsminister.

Han ser det i øvrigt ikke som et problem, at han ud over sit virke som erhvervsminister ejer sin egen turistvirksomhed. 

”Jeg synes, det ville være en dårlig start, hvis jeg gjorde 12 mennesker arbejdsløse, fordi jeg er blevet minister,” siger Rasmus Jarlov til Altinget efter ministerieoverdragelsen og forklarer, at han ikke har det daglige driftsansvar for virksomheden. 

Men kan du forstå, hvis nogen rejser en kritik af, at du ejer en turistvirksomhed, når turisme også hører ind under dit ministerium?

”Jeg kan godt forstå, hvis man vil holde øje med det. Og det vil jeg også opfordre folk til. Men du får svært ved at finde en erhvervsminister, som ikke har nogen interesser i nogle selskaber, hvis du samtidig skal have en person, der ved bare en lille smule om erhvervslivet.”

Brian Mikkelsen: Jeg har gennemført det, jeg gerne ville
Den afgående minister, Brian Mikkelsen, havde allerede flere gange i løbet af torsdagen gjort det klart, at han følte sig klar til at tage afsked med dansk politik.

”Jeg fik gennemført alt det, jeg gerne ville,” siger han til Altinget og gentager, at han mener, han har udtjent sin værnepligt.

Allerede fredag kan Brian Mikkelsen træde ind ad døren på Børsen, hvor Dansk Erhverv har til huse. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Rasmus Jarlov

MF (K), fhv. formand for Folketingets Forsvarsudvalg
cand.merc. (Handelshøjskolen i København 2003)









0:000:00