Sundhedsdirektør er færdig i Region Syddanmark

FARVEL: Som resultat af, at der onsdag blev udtrykt mistillid fra et politisk mindretal i regionsrådet til Region Syddanmarks Jens Elkjær, fratræder han nu sin stilling som sundhedsdirektør.

Et politisk mindretal i regionsrådet har udvist mistillid til Jens Elkjær. Som konsekvens har han derfor selv udtrykt bekymring for sin mulighed for at løse sine opgaver som sundhedsdirektør i Region Syddanmark tilfredsstillende.
Et politisk mindretal i regionsrådet har udvist mistillid til Jens Elkjær. Som konsekvens har han derfor selv udtrykt bekymring for sin mulighed for at løse sine opgaver som sundhedsdirektør i Region Syddanmark tilfredsstillende.
Camilla Kamstrup

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) går nu til regionsrådet i Region Syddanmark med henblik på at få et mandat til at forhandle vilkårene for sundhedsdirektør Jens Elkjærs fratrædelse.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at hovedpersonen selv har udvist bekymring for sine muligheder for at løse opgaverne som sundhedsdirektør på en tilfredsstillende måde.

"Det er en bekymring, jeg tager til efterretning – men også deler, selvom jeg beklager situationen dybt. Jeg har drøftet det med gruppeformændene og vil på den baggrund mandag den 23. november bede forretningsudvalget og regionsrådet om mandat til at forhandle en fratrædelsesaftale med Jens Elkjær," siger Stephanie Lose i pressemeddelelsen.

Det er en bekymring, jeg tager til efterretning – men også deler, selvom jeg beklager situationen dybt. Jeg har drøftet det med gruppeformændene og vil på den baggrund mandag den 23. november bede forretningsudvalget og regionsrådet om mandat til at forhandle en fratrædelsesaftale med Jens Elkjær

Stephanie Lose
Regionsrådsformand i Region Syddanmark (V)

Bekymringen fra Jens Elkjær kommer blandt andet af, at der på onsdagens møde i forretningsudvalget blev udtrykt en offentlig mistillid fra et politisk mindretal i regionsrådet til sundhedsdirektøren.

En frisk start
Jens Elkjær har været en del af nogen af de sager, som har været omdiskuteret i forbindelse med den tidligere regionrådsformand og nu også tidligere forsvarsminister Carl Holst (V).

Næstformand i Region Syddanmark Poul-Erik Svendsen (S) udtalte onsdag, at der i fremtiden er brug for at sætte et nyt hold af direktører, som ikke har haft forbindelse til Carl Holst:

"Hvis vi skal genvinde syddanskernes tillid og sætte en anden dagsorden end den, der handler om en syg kultur, så skal vi begynde helt forfra uden repræsentanter fra den gamle direktion," sagde Poul-Erik Svendsen ifølge Fyens.dk.

Jens Elkjær vil i den kommende periode overdrage sine arbejdsopgaver og overlader i første omgang ledelsen af sundhedsområdet til regionsdirektør Jane Kraglund og konstitueret direktør Mads Haugaard.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Elkjær

Fhv. sundhedsdirektør, Region Syddanmark
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1982)

Stephanie Lose

Økonomiminister (V), næstformand for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)

0:000:00