Debat

Jens Rohde afviser kritik: Usandt, at jeg stemmer for social dumping

REPLIK: Ole Christensen er forkert på den, når han påstår, at jeg støtter social dumping. Hvis socialdemokraterne ikke var så navlebeskuende, men ønskede at samarbejde, kunne 3F-forslaget fremmes i stedet, skriver Jens Rohde (R).

"Der er ikke nogen, der i Parlamentets
transportudvalg har arbejdet så intensivt for, at transportområdet skal
omfattes af udstationeringsreglerne, som jeg," skriver Jens Rohde (R).
"Der er ikke nogen, der i Parlamentets transportudvalg har arbejdet så intensivt for, at transportområdet skal omfattes af udstationeringsreglerne, som jeg," skriver Jens Rohde (R). Foto: Europa-Parlamentet
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jens Rohde (R)
Medlem af transportudvalget i Europa-Parlamentet

Stor var overraskelsen, da jeg nyligt så en artikel i Altinget fra socialdemokraten Ole Christensen med en melding om, at jeg på transportområdet skulle støtte social dumping. Jeg tror, at Ole Christensen vil få vanskeligt ved at få  3F’s opbakning til den påstand. Og med rette.

Der er ikke nogen, der i parlamentets transportudvalg har arbejdet så intensivt for, at transportområdet skal omfattes af udstationeringsreglerne, som jeg, og det er mig, som personligt har fremlagt forslaget fra 3F til en ny og fair transport-løsning i Europa for EU-Kommissionen. Det er ikke Ole Christensen.

Ole Christensens påstande holder ikke
Christensens socialdemokratiske gruppe i parlamentet har slet ikke været til at arbejde med, fordi de hellere ville fremsætte deres eget østrigske forslag og ikke, som påstået i artiklen af Ole Christensen, 3F forslaget.

Det forslag, som den socialdemokratiske gruppe stillede, og som Ole Christensen forsøger at tage æren for, blev vi opfordret til af 3F at stemme imod.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til debat@altinget.dk

Hele substansen i det danske kompromis var bygget på transit som en inkluderet del af udstationeringsreglerne. I Socialdemokraternes version var det ekskluderet. Uacceptabelt siger fagbevægelsen, mens Ole puster sig op som transportens Prins Valiant. 

Havde socialdemokraterne ikke været så navlebeskuende og optaget af at opfinde egne forslag, ville vi formentlig have været et helt andet sted med 3F-forslaget, som i daglig tale i EU institutionerne i dag kaldes det danske forslag.

Forslag sendt tilbage i transportudvalget
Under afstemningen i parlamentet i juli lykkedes det med en enkelt stemmes flertal at sikre opbakning til, at international transport også skal gælde under udstationeringsreglerne.

Vi har vundet tid og fået en chance mere, og den nægter jeg at smide på gulvet, bare fordi Ole Christensen skal udstille en eller anden mærkelig form for penismisundelse.

Jens Rohde (R), Medlem af Europaparlamentet

Ole Christensen kunne derfor lige så godt have skrevet, at jeg var manden, som sikrede dette ved at gå imod den aftale, som med socialdemokratisk og desværre også liberal støtte var blevet indgået i transportudvalget.

Men Ole Christensen forfaldt til polemik, trods det, at han ved, at jeg gik op imod det, og at alle tre lovforslag i øvrigt blev sendt tilbage til udvalget, hvorfor der ligger en kæmpe samarbejdsopgave foran os, så vi forhåbentlig i fællesskab kan fremme 3F forslaget og ikke alle mulige afarter deraf.

Forkert stemme får ikke konsekvenser
Ole Christensen har helt ret i, at jeg under stemmeafgivelsen på ændringsforslag om "udstationering efter 10 dage" begik en utilsigtet stemmefejl blandt de flere hundrede afstemninger – i øvrigt sammen med 20 andre MEP’ere.

Den fejl blev rettet umiddelbart efter afstemningen, hvilket min medarbejder også gjorde Ole Christensens kontor og 3F opmærksom på. Derfor kan Christensen ikke tage mig til indtægt for at støtte social dumping, ligesom han heller ikke kan hævde, at fejlen får betydning, al den stund at selve lovforslaget blev sendt tilbage i udvalg.

Underligt nok er Ole Christensens indlæg mod mig tilmed indsendt flere uger efter afstemningerne, hvoraf det fremgår i protokollen, at min stemmeafgivning er blevet rettet.

Radikale ønsker strengere regler for carbotage
At Radikale ifølge Christensen i denne sag har stemt imod strengere regler for carbotage er decideret usandt.

Vi har gentagne gange stemt for strengere regler, der netop sikrer europæisk vejtransport mod nomadekørsel – fuldt i overensstemmelse med fagbevægelsens anbefalinger, som jeg har haft et meget nært samarbejde med i denne sag.

Det lugter lidt af, at mit nære samarbejde med 3F og organisationens kvittering herfor er Ole Christensens egentlige problem. Han vil vist have fagbevægelsen for sig selv, ligesom hans gruppe ville have deres eget forslag for sig selv.

Til det er der kun at sige: Det er der overhovedet ikke råd til i den kommende vigtige tid. Så jeg lader det fare med opfordringen til, at Ole Christensen bruger alle sine kræfter på at overbevise sin egen gruppe i parlamentet om at støtte originalforslaget fra 3F.

Så fortsætter jeg mit arbejde med at finde støtte til forslaget i min gruppe og andre steder i parlamentet. Vi har vundet tid og fået en chance mere, og den nægter jeg at smide på gulvet, bare fordi Ole Christensen skal udstille en eller anden mærkelig form for penismisundelse, som ingen fagforening eller lastbilchauffør kan bruge til noget som helst.
Op på hesten, bette Ole. Vi har en kamp at vinde – sammen!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Rohde

Fhv. MF
student (Viborg Katedralskole 1989)

Ole Christensen

Fhv. MEP (S), fhv. viceborgmester, Brovst Kommune
butiksuddannet, merkonom