Om  
Jens Rohde

Jens Rohde bliver ny direktør for Det Europæiske Folkemøde

Jens Rodhe er 1. marts tiltrådt som direktør for Det Europæiske Folkemøde i Mariagerfjord Kommune.

Det nye job bliver en unik mulighed for at blande kaldet for EU og folkelige arrangementer, fortæller Jens Rohde.
Det nye job bliver en unik mulighed for at blande kaldet for EU og folkelige arrangementer, fortæller Jens Rohde.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Carl Andersen

Jens Rohde er 1. marts tiltrådt stillingen som direktør for det Europæiske Folkemøde i Mariagerfjord Kommune, efter at tidligere direktør Jan Bertelsen forlod jobbet for få dage siden. 

Det oplyser bestyrelsesformanden for folkemødet, Franz Cuculiza.

Her skal Jens Rohde bidrage med sin politiske erfaring og sit netværk såvel som hans tidligere kommercielle erfaringer, fortæller Franz Cuculiza, og udtaler:

"Jens Rohde har siden 1990 dedikeret en stor del af sit liv til europæisk arbejde og ikke mindst til at bidrage til en mere folkelig EU-oplysning og debat. Man kan ikke finde et mere dedikeret europæisk menneske til opgaven end Jens Rohde, og vi i bestyrelsen ser frem til samarbejdet."

Jens Rohde fortæller, at jobbet bliver en unik mulighed for at blande hans kald for EU og folkelige arrangementer og udtaler:

"Vi vil skabe et fokus på at fremme de politikere, som dedikerer sig til europæisk perspektiv, hvad enten det er i forhold til konkrete direktiver eller den store overordnede europadebat."

Jens Rohde har igennem sin lange politiske karriere repræsenteret Venstre, Radikale Venstre samt Kristendemokraterne i Folketinget i sammenlagt 12 år, ligesom han har repræsenteret Venstre og Radikale Venstre i Europa-Parlamentet i sammenlagt ti år.

Udover sin lange politiske karriere har han arbejdet som tv-anmelder og i en kort periode som chef for TV2-Radio, hvilket dog endte hurtigt efter, at han fik kritik for at blande sig i politik. 

Efter at han forlod Folketinget efter sidste valgperiode har han arbejdet som politisk kommentator for Den Uafhængige.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Rohde

Fhv. MF
student (Viborg Katedralskole 1989)

0:000:00