Ellemanns tidligere rådgiver skal lede værdipolitisk enhed i Tesfayes ministerium

JOBSKIFTE: Jakob Elleman-Jensens tidligere rådgiver, Jesper Kraft, skal stå i spidsen for en ny enhed Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Den tidligere rådgiver for Venstres formand bliver nu ansat under S-regeringen.

Jesper Kraft skal være souschef ministersekretariatet i Udlændinge- og Integrationsministeriet og lede en ny værdipolitisk enhed. Hermed forlader han jobbet som politisk analytiker for Kristeligt Dagblad.

Det skriver Jesper Kraft på Twitter.

Skal udvikle værdipolitiske markører
Formålet med den nye enhed er ifølge jobopslaget "at håndtere de mange værdipolitiske sager på området med henblik på at gennemføre regeringens politik". Enheden skal "koordinere, udvikle og udmønte værdipolitiske markører på udlændinge- og integrationsområdet" og koordinere centrale udlændingepolitiske initiativer på tværs af ressortministerier, fremgår det af jobopslaget til stillingen.

Som den nye souschef skal Jesper Kraft derfor også arbejde tæt sammen med en række andre ministerier.

Ny vej i karrieren
Jesper Kraft forlod jobbet som særlig rådgiver for Jakob Elleman-Jensen i sommer, fordi de to var for uenige om strategien for partiet.

"Da jeg blev rådgiver for Jakob, lovede jeg, at jeg altid ville sige tingene ærligt og uden omsvøb. Det har jeg gjort. Men det er svært at fungere godt som rådgiver i længden, hvis man for ofte er uenig i de strategiske beslutninger og den politiske retning, der bliver konsekvensen. Og så må vores veje skilles, " skrev Kraft på Twitter.

Han blev derefter politisk kommentator ved Kristeligt Dagblad.

Kraft betragtes som placeret på den værdipolitiske højrefløj og talte i sin tid i Venstre for en hård linje på udlændingeområdet.

0:000:00