Joachim B. Olsen vil genåbne regeringens licensaftale med DF

UENIGHED: Liberal Alliances finansordfører vil genåbne den netop indgåede aftale med DF om at lægge licensen over på skatten efter nye beregninger fra Cepos. Nej, siger finansminister Kristian Jensen.

Foto: Katja Holm/Altinget
Kristine Korsgaard

”Regeringen må sætte sig ned sammen med DF og få ændret aftalen.”

Det siger Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, om den aftale, regeringen har indgået med Dansk Folkeparti for kun en uge siden.

Det skriver Ritzau ifølge DR.

Nye beregninger fra Cepos viser, at aftalen på langt sigt vil øge skattetrykket med i alt 500 millioner kroner. Regeringen har ellers sagt, at det vil blive billigere for danskerne, når licensregningen bliver flyttet over på skatten.

LA: Skattestigning er uacceptabelt
De nye oplysninger om en skattestigning får kulturminister Mette Bocks (LA) partifælle Joachim B. Olsen til at skifte kurs.

”Det er uacceptabelt og imod intentionen i den politiske aftale,” siger Joachim B. Olsen.

”Regeringen må sætte sig ned sammen med DF og få ændret aftalen, så den politiske intention, de fire partier har haft, kan blive realiseret i den virkelige verden,” lyder meldingen.

Socialdemokraterne har været hurtige til at kommentere sagen på Twitter.

 

Kristian Jensen: Cepos tager fejl
Men finansminister Kristian Jensen (V), som har forhandlet aftalen på plads sammen med Mette Bock, afviser. Han siger, at Cepos’ beregninger er forkerte.

”Cepos tager fejl. Den aftale, vi har lavet, giver danskerne en skattelettelse,” siger Kristian Jensen til Ritzau ifølge Berlingske.

”Bottom line er, at danskerne får en skattelettelse. Og det har jeg ikke lyst til at lave om på.”

Cepos ser skattestigning på langt sigt
Regeringen har fremlagt beregninger, der viser, at fire familietyper vinder på den nye aftale.

Men det holder ikke på længere sigt, siger Cepos' cheføkonom, Mads Lundby Hansen.

"Når omlægningen indebærer en varig skatteforhøjelse, så er det, fordi at licensen har været reguleret med prisinflationen på cirka to procent. Den nye finansiering af DR over personskatten vil imidlertid vokse med lønudviklingen på tre procent om året," forklarer Mads Lundby Hansen til Ritzau ifølge DR.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00