Om  
Jørgen Søndergaard

Jørgen Søndergaard skal lede ny ekspertgruppe for videreuddannelse

Regeringen har nedsat et nyt ekspertudvalg for voksen-, efter- og videreuddannelse, der skal se nærmere på matchet mellem kompetencer og efterspurgte kvalifikationer. Det er den tidligere SFI-direktør, Jørgen Søndergaard, der skal stå i spidsen for arbejdet.

Line Jenvall

Det såkaldte AMU-system kommer under luppen hos en ny ekspertgruppe, der med tidligere SFI-direktør Jørgen Søndergaard som formand skal undersøge, hvordan man kan sikre, at både strukturen og kvaliteten på voksen- og efteruddannelsesområdet følger med den rivende udvikling på arbejdsmarkedet.

Det skriver Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling i en pressemeddelelse.

"Tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft er en væsentlig forudsætning for at skabe vækst og velstand i Danmark. Derfor er det afgørende, at vores voksen- og efteruddannelsessystem understøtter, at vi har en veluddannet arbejdsstyrke i Danmark, der matcher virksomhedernes behov," lyder det her fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen, der har udvalgt ekspertgruppens seks medlemmer sammen med sin kollega i Undervisningsministeriet.

"AMU-systemet har over en årrække været udfordret. Derfor tror jeg, der er behov for nogle grundlæggende ændringer i det offentlige voksen- og efteruddannelsessystem. Og det kræver, at der ses med nye øjne på hele voksen- og efteruddannelsesindsatsen – på tværs af uddannelsesniveauer og partsinteresser," siger undervisningsminister Ellen Trane Nørby i pressemeddelelsen.

Ekspertgruppen er nedsat som en del af trepartsforhandlingerne, og hele holdet tæller:

  • Jørgen Søndergaard, fhv. direktør for SFI (formand)
  • Nicolaj Kristensen, professor ved KORA
  • Hanne Shapiro, innovationschef ved Teknologisk Institut
  • Kjeld Møller Pedersen, professor ved Syddansk Universitet og formand for VEU-rådet
  • Morten Binder, direktør i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
  • Stina Vrang Elias, direktør ved DEA

Den nyudpegede formand har tidligere været sekretariatschef for de økonomiske vismænd og administrerende direktør for SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd i mere end 15 år. Han er uddannet økonom og har været medlem af en lang række kommissioner gennem tiden, blandt andre Velfærdskommissionen og Arbejdsmarkedskommissionen. 

Og han ser frem til arbejdet i den nye ekspertgruppe:

"Der er ingen tvivl om, at systemet er udfordret. Nu sætter jeg mig i spidsen for et arbejde, som skal konkretisere, hvilke udfordringer der skal løses, for at VEU-systemet kan bidrage til at opkvalificere og omskole mennesker, hvis job er ændret eller helt forsvundet i arbejdsmarkedets hastige udvikling," siger Jørgen Søndergaard i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Søndergaard

Emeritius, Vive, bestyrelsesmedlem, Den Danske Forskningsfond, senior fellow, Kraka, medlem af kommissionen, 2. generationsreformer
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1974)

0:000:00