Johanne Schmidt-Nielsen ny general i Red Barnet: "Det er klart, at et godt arbejdsmiljø er en hovedprioritet"

INTERVIEW: 35-årig profil fra Enhedslisten overtager den ledige post som generalsekretær i Red Barnet. Hun glæder sig til at overtage Danmarks største børneorganisation, men vil fortsat være medlem af Enhedslisten.

35-årige Johanne Schmidt-Nielsen (EL) forlader Folketinget for at blive generalsekretær i Red Barnet.

"Jeg kan ikke forestille mig nogen vigtigere sag end at kæmpe for børn herhjemme og ude i verden," siger hun.

Enhedslistens tidligere politiske ordfører har siddet i Folketinget for partiet siden 2007. Hun håber, Danmarks største børneorganisation kan få glæde af hendes store erfaring fra dansk politik.

"Jeg håber, jeg kan bidrage til, at børnenes sag kommer endnu højere på den politiske dagsorden, og at endnu flere frivillige får lyst til at engagere sig," siger Johanne Schmidt-Nielsen og fortsætter:

"Lige nu oplever vi en stigende børnefattigdom i Danmark - ikke mindst som konsekvens af kontanthjælpsloftet og den såkaldte integrationsydelse. Det burde ikke være sådan, at antallet af børn, som vokser op i fattigdom, vokser - det burde faktisk gå den modsatte vej."

Johanne Schmidt-Nielsen glæder sig nu til at bevæge sig ud i en civilsamfundsorganisation, som dagligt hjælper udsatte børn over hele verden.

"Hvis der er noget, jeg har lært på Christiansborg, så er det vigtigheden af alt det, som Christiansborg ikke kan lovgive om," siger hun.

Mødet mellem den frivillige og udsatte medborger er afgørende, lyder det.

"Det møde, som foregår mellem et barn og en frivillig, som bruger sin onsdag på at hjælpe én, som måske ikke har en far og en mor - det er uvurderligt," siger hun.

Fokus på trivsel
Johanne Schmidt-Nielsen træder ind i en organisation, som i december fyrede forgængeren Jonas Keiding Lindholm. Han var for kontant i sin ledelsesstil, lød skudsmålet fra bestyrelsen, som i starten af året gjorde det klart, at afløseren skal "sikre stærk ledelse af og god trivsel i hele organisationen".

Det har Johanne Schmidt-Nielsen også noteret sig.

"Det er klart, at et godt arbejdsmiljø er en hovedprioritet. Red Barnet skal være et godt, trygt og udviklende sted at arbejde," siger hun.

Johanne Schmidt-Nielsen står med andre ord foran en stor ledelsesmæssig opgave, når hun overtager en kompleks organisation, som favner alt for fodboldsamarbejder med DBU, antimobbeindsatser og nødhjælpsindsatser i verdens brændpunkter.

Hun er imidlertid fortrøstningsfuld, selvom hun ikke har ledelseserfaring uden for Christiansborg.

"Jeg er heldigvis omgivet af meget, meget dygtige mennesker," siger hun.

Kan du prøve at uddybe?

"Der er dygtige folk ansat i Red Barnet og i chefgruppen, og jeg tror på, at vi kan skabe noget rigtig godt sammen," siger hun.

Så du tror ikke, det bliver et problem, at du mangler ledelseserfaring uden for Christiansborg?

"Det er klart, at det er ikke et nemt job. Det er et job, som er fuld af udfordringer, men som sagt er jeg heldigvis omgivet af meget dygtige mennesker."

Johanne Schmidt-Nielsen kommer til at tjene 73.400 kroner plus 17 procent i pension, når hun overtager posten som generalsekretær. Hun vil dog ikke få dobbeltløn, da partiet vil opkræve hendes eftervederlag fra Folketinget i partiskat.

Hun oplyser samtidig, at hun trods karriereskiftet beholder partibogen.

"Jeg forbliver som medlem af Enhedslisten, men det er klart, at jeg lægger al partipolitisk aktivitet på hylden," siger hun.

Forrige artikel Johanne Schmidt-Nielsen bliver ny generalsekretær for Red Barnet Johanne Schmidt-Nielsen bliver ny generalsekretær for Red Barnet Næste artikel Mette Bock opgiver at gennemføre museumsreform før valget Mette Bock opgiver at gennemføre museumsreform før valget