Om  
Jon Stephensen
Leif Lahn Jensen
Mike Villa Fonseca

Jon Stephensen får plads i tre udvalg efter aftale med regeringen

Efter aftale med regeringen har tidligere medlem af Moderaterne Jon Stephensen nu plads i Folketingets Udenrigsudvalg, Socialudvalg og Grønlandsudvalg.

Stephensen forlod Moderaterne efter flere kritiske historier og pres fra Unge Moderater.
Stephensen forlod Moderaterne efter flere kritiske historier og pres fra Unge Moderater.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Løsgænger Jon Stephensen får nu plads i Folketingets Udenrigsudvalg, Socialudvalg og Grønlandsudvalg.

Det skriver TV 2 på vegne af Ritzau.

Uddelingen af de nye pladser sker som led i aftalen om at indgå i valgforbund med regeringen, som Jon Stephensen har indgået.

"Den aftale om valgforbund, som blev indgået for et par uger siden, indebærer, at Jon indtræder i udenrigsudvalget, socialudvalget og grønlandsudvalget," skriver Socialdemokratiets gruppeformand Leif Lahn til Ekstra Bladet.

Meldingen kommer efter, det fredag kom frem, at Moderaterne har ekskluderet 28-årige Mike Villa Fonseca på grund af hans kæresteforhold til en 15-årig.

Når Villa Fonseca vender tilbage fra sin nuværende sygemelding, har regeringen kun 87 mandater bag sig i de indenrigspolitiske spørgsmål, hvor de fire nordatlantiske normalt ikke tælles med. Det rækker reelt ikke til et flertal i Folketinget, og derfor har regeringen skulle finde mindst ét ekstra mandat udenfor SVM-kredsen.

Det er her, at Jon Stephensen har stillet sig bag regeringen – nu med tre udvalgsposter til følge.

I Udenrigsudvalget må Socialdemokratiets Flemming Møller Mortensen forlade sin udvalgspost, og i Socialudvalget erstatter Jon Stephensen Preben Bang Henriksen fra Venstre.

Stephensen meldte sig ud af Moderaterne i august 2023 efter et selvbetalt sygeorlovsforløb. Udmeldelsen kom efter en række negative historier om folketingsmedlemmet, der blandt andet havde sendt upassende beskeder til en 19-årig partifælle og angiveligt forfalsket et bestyrelsesmedlem fra teatret Aveny-T's underskrift.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jon Stephensen

MF (løsgænger)
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1990), arkitekt (Det Kgl. Danske Kunstakademi 1984)

Leif Lahn Jensen

MF (S), næstformand, Statsrevisorerne, 1. næstformand, Folketingets Præsidium
10. klasse (Grenaa 1984), havnearbejder

Mike Villa Fonseca

MF (løsgænger), fhv. sygeplejerske, Sjællands Universitetshospital, brandmand
sygeplejerske

0:000:00