Journalist-par vinder Cavlingprisen for dækning af 80'ernes rockerkrig

HÆDER: Camilla Stockmann og Janus Køster Rasmussen er modtagere af Cavlingprisen 2017, som de får for deres gravearbejde i bogen 'Bullshit'.

Camilla Stockmann og Janus Køster Rasmussen vandt Cavlingprisen 2017 ved årets prisuddeling på Nationalmuseet i København.

De modtager årets journalistiske hovedpris for deres gravearbejde i bogen 'Bullshit', der handler om 1980'ernes rockerkrig og dennes konsekvenser for de involverede.

”I hænderne på jer – Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen – er det – mod alle odds – lykkedes ikke bare at komme ind i rockerborgen, men også dybt ind i privaten til en verden med tilfældig vold, omfattende druk, stoffer, ladte håndvåben skjult i postkasser, evige tanker om flugtveje og håbløshed," sagde Cavling-formand Kaare Sørensen til vinderne.

Cavlingprisen blev stiftet i 1944 og er blevet uddelt hvert år siden 1945. Cavlingprisen bliver hvert år uddelt til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, som har udvist et særligt journalistisk initiativ og talent i det foregående år.

Camilla Stockmann er uddannet cand.mag. i moderne kultur fra Københavns Universitet i 2000 og er kulturjournalist på Politiken. 

Janus Køster-Rasmussen er uddannet cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet og er journalist på Danmarks Radio. 

I øvrigt danner de to journalister par med hinanden til hverdag. 

Se prisoverrækkelsen her:

Forrige artikel Landbrugsstyrelsen vil politianmelde flere landmænd Landbrugsstyrelsen vil politianmelde flere landmænd Næste artikel Yngste borgmesters første uge: ”Jeg drømmer helt vildt om natten.” Yngste borgmesters første uge: ”Jeg drømmer helt vildt om natten.”