Journalister flyttes væk fra Christiansborg

KONTORKABALE: De politiske redaktioner på flere store medier bliver nu flyttet væk fra selve Christiansborg. Udflytningen er en del af en større kontorrokade efter folketingsvalget.

Lise-Lotte Skjoldan

En række større medier må nu vinke farvel til deres nuværende redaktionslokaler på Borgen.

Det har Folketinget besluttet i kølvandet på det netop overståede valg, der udløser en større kontorrokade på Christiansborg. Der skal findes plads til at samle de nye folketingsgrupper, herunder den helt nye ni-mand-store gruppe fra Alternativet.

For at få kontorkabalen til at gå op inddrager Folketinget de lokaler, der er sat til rådighed for redaktionerne på Ridebanen.

Det betyder, at Christiansborg-redaktionerne på medierne Jyllands-Posten, Politiken, Børsen og Altinget, Grønlandsposten og Det Færøske Nyhedsbureau skal flytte ud af deres kontorer. Og det skal ske allerede i denne uge.

Andre redaktioner på mellemetagen på Ridebanen og i Provianthuset får også inddraget deres lokaler. Det gælder blandt andet Information, Radio24syv, Kristeligt Dagblad, Ugebrevet A4, Avisen.dk og MetroXpress. De skal dog ikke flytte ud med det samme. 

De mange politiske journalister er i stedet blevet tilbudt nye lokaler i den såkaldte kirkeløngang-bygning, der ligger mellem Christiansborg og Christiansborgs Slotskirke. Her kan de flytte ind i august eller september, og redaktionerne skal derfor have midlertidige kontorer indtil da.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00