JP's Christianborg-redaktion får ny leder

SKIFTE: Jyllands-Postens politiske analytiker bliver ny leder af avisens Christiansborg-redaktion.

1. august er der skifte på posten som leder af Jyllands-Postens politiske redaktion.

Nuværende leder Martin Kaae skal nemlig være JP's nye korrespondent i Bruxelles, og ifølge Mediawatch bliver det Marchen Neel Gjertsen, der i dag også er avisens politiske analytiker, som overtager ansvaret.

Ifølge Jyllands-Posten skal 31-årige Marchen Neel Gjertsen sikre, at Jyllands-Posten bliver ved med at sætte en dagsorden med den politiske journalistik. Hun fortsætter samtidig med at levere analyser af det politiske landskab som avisens politiske analytiker.

Læs også: Marchen Neel Gjertsen ny formand for Presselogen

"Dansk politik er så tæt på hjerteland for Jyllands-Posten som noget. Derfor er det helt centralt, at vi – igen – sikrer os et af de allerstørste journalistiske talenter på den politiske scene. Hun kan som få skille skæg og snot og har integritet og kritisk nysgerrighed, som sikrer, at vi afspejler og udvikler den politiske debat," siger Jacob Nybroe, der er ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten, i en pressemeddelelse.

Marchen Neel Gjertsen er netop blevet valgt som ny formand Folketingets presseloge. Hun startede på Jyllands-Posten i 2011, hvor hun kom fra en stilling som politisk reporter på Information. I september 2015 skiftede hun til Politiken, hvor hun blev souschef for den politiske redaktion, men 1. januar 2016 vendte hun tilbage til Jyllands-Posten som politisk analytiker.

Forrige artikel Ny klummeskribent på Altinget: Kristian Danholm Ny klummeskribent på Altinget: Kristian Danholm Næste artikel Jarlov: Urealistisk at nå Nato-krav Jarlov: Urealistisk at nå Nato-krav