Juraprofessor: Fornuftigt at DF betaler så meget som muligt tilbage

EU-PENGE: Det er endnu ikke til at sige, hvorvidt DF's brug af EU-midler har ramt inden for den juridiske ramme, mener juraprofessor Lars Bo Langsted.

Juraprofessor Lars Bo Langsted er ikke i tvivl om, at nogle af de 41 poster, som DF vil betale tilbage, holder sig inden for de juridiske rammer.
Juraprofessor Lars Bo Langsted er ikke i tvivl om, at nogle af de 41 poster, som DF vil betale tilbage, holder sig inden for de juridiske rammer.Foto: Kim Haugaard/Scanpix
Frederik Tillitz

Det er fornuftigt, at DF vil betale næsten en million kroner tilbage til EU, efter en række sager om muligt misbrug af støttemidler har ramt partiet.

Det mener juraprofessor ved Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted.

”Når man tænker på alle de sager, der har været fremme den sidste uge, har der været flere eksempler på, at de oplysninger, der er blevet givet til EU, har været direkte vildledende. Derfor er det en god idé at betale så meget som muligt tilbage,” siger Lars Bo Langsted.

Læs også: DF vil betale en million tilbage til EU

Han mener dog ikke, at det endnu er muligt at vurdere, om der er blevet begået direkte ulovligheder i forbindelse med brugen af støttemidlerne.

”Man kan ikke vurdere ud fra overskrifterne, om pengene rammer inden for skiven af, hvad der er tilladt” siger han.

Lars Bo Langsted mener nemlig, at de juridiske rammer i EU giver mulighed for fortolkning.

”Som DF selv har været inde på, er reglerne ikke knivskarpe i forhold til, hvad man må bruge pengene til. Der er tale om et skøn i mange situationer,” siger han.

Lars Bo Langsted er dog ikke i tvivl om, at der er nogle af de 41 poster, som DF vil betale tilbage, der holder sig inden for rammerne.

Læs også: Overblik: DF tilbagebetaler EU for julekort, meningsmålinger og bøger om frådseri

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Bo Langsted

Professor emeritus, Aalborg Universitet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1982)

0:000:00