K ønsker selvstændigt miljøministerium

REGERINGSDANNELSE: Miljø og klima splitter Konservative, Liberal Alliance og Venstre i regeringsforhandlingerne.

Afgørende dele af den grønne politik skiller parterne omkring forhandlingsbordet på Marienborg.

I forhandlingerne om et nyt regeringsgrundlag har Konservative medbragt en række grønne ønsker til regeringsforhandlingerne på Marienborg. Og ifølge Politiken vil Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, have indskrevet en række naturmål i det kommende regeringsgrundlag. De skal blandt andet være en målsætning for, hvor meget naturen skal fylde i fremtiden.

Samtidig ser Pape gerne, at der igen kommer et selvstændigt miljøministerium, efter Lars Løkke Rasmussen (V) i sommeren 2015 lagde Miljøministeriet og Fødevareministeriet sammen i ét ministerium.

”Vi kan bestemt se en fordel i, at miljøet får sin egen minister. Men får man ikke det, så er det ikke et kardinalpunkt. Det vigtigste for os er, hvad det er for en politik, der skal føres på det grønne område,” siger Søren Pape Poulsen.

Samtidig ønsker Konservative ifølge Politiken også, at ambitionerne fra klimaloven om en konkret reduktion af Danmarks CO2-udledning skal skrives ind i regeringsgrundlaget.

Grønne organisationer håber på K
Onsdag var flere grønne organisationer i Altinget ude og fortælle, at de håber, Konservative kan trække de borgerlige kolleger i en mere miljøvenlig retning.

”Lige nu er det så sort, som det kan blive. Hvis vi kigger på de partier, som er involveret i regeringsforhandlingerne, så er det kun Konservative, som overhovedet vedkender sig, at der er noget, som hedder natur i Danmark,” sagde præsident for Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen til Altinget.

Læs også: Grønt håb: K-minister og selvstændigt miljøministerium

Både Danmarks Naturfredningsforening, Det Økologiske Råd og Friluftsrådet håber, at der igen kommer et selvstændigt miljøministerium. Samtidig håber de på, at der kommer konservative ministre på de grønne områder:

”Med de meldinger, vi hører fra Konservative, så ville vi fortrække konservative ministre på både klima- og miljøområderne,” sagde Det Økologiske Råds sekretariatsleder, Christian Ege, onsdag til Altinget og tilføjede om muligheden for eventuelle Liberal Alliance-ministre på området:

”Det ville ikke være tiltalende som miljø- eller klimaminister. Det kunne blive en klimaskeptiker, og det er nok med én Donald Trump i verden.”

Forrige artikel Danskerne føler sig hørt i EU Danskerne føler sig hørt i EU Næste artikel DF om finanslovsaftale: Regeringen har anerkendt Togfonden DF om finanslovsaftale: Regeringen har anerkendt Togfonden