K og LA takker ja til Løkkes nye regeringsforhandlinger

NY REGERING?: Både Liberal Alliance og Konservatives formand tager imod Lars Løkke Rasmussens invitation til nye regeringsdrøftelser. En ny situation, lyder det fra LA-leder Anders Samuelsen.

Vi er klar til regeringsansvaret. 

Sådan lyder det fra Liberal Alliances politiske leder Anders Samuelsen, der takker ja til at forhandle om en ny regering med statsminister Lars Løkke Rasmussen. 

”Nu skal vi i gang med at se på, om vi kan blive enige om et ambitiøst regeringsgrundlag,” siger Anders Samuelsen til TV 2 News og fortsætter:

”Og kan vi det, så mener jeg også, at selvom vi er et ungt parti, har vi så stærke kræfter, at vi allerede på nuværende tidspunkt er klar til at løfte det ultimative ansvar – nemlig regeringsansvaret. 

Lars Løkke Rasmussen inviterede i sin tale på Venstres landsmøde lørdag både Konservative og Liberal Alliance med i regering og i første omgang til forhandlinger på Marienborg mandag.

Allerede under regeringsforhandlingerne i sommeren 2015 opfordrede Anders Samuelsen til, at Løkke lavede en bredere regering – og gerne en regering bestående af alle fire borgerlige partier.

”Det var ikke muligt på det tidspunkt, men det er et spor, som vi har fulgt lige siden,” siger Anders Samuelsen

Pape takker også ja
Også Konservative takker ja til Løkkes forhandlingsinvitation.

”Om der kan skabes et politisk grundlag, som Det Konservative Folkeparti kan se sig selv i, må så komme an på en prøve,” siger Søren Pape Poulsen og fortsætter:

”Jeg går til forhandlingerne uden at have lagt mig fast på noget på forhånd – men med et åbent sind.”

Afviste regeringsdeltagelse
Tilbage i juni 2015, lige efter at blå blok havde vundet valget, afviste Søren Pape Poulsen, at Konservative skulle i regering.

”Det skal vi ikke, og det kommer vi ikke til,” sagde Søren Pape dengang.

Men nu peger den konservative formand på, at det borgerlige Danmark må arbejde sammen og føre borgerlig politik.

”Ingen af os bør have en interesse i, at vi får et valg, der ender med Mette Frederiksen (S) som statsminister med Enhedslisten og Alternativet på bagsmækken,” siger Søren Pape Poulsen.

Topskatte-cirkusset
Anders Samuelsen har i flere omgange truet med at vælte den smalle V-regering, hvis ikke der kom en topskattelettelse på fem procentpoint. LA-lederen havde givet Løkke indtil jul til at løse topskatte-problemet.

Om en topskattelettelse på fem procentpoint stadig er et ultimativt krav for Liberal Alliance og et krav, som skal med i et eventuelt nyt regeringsgrundlag, vil Anders Samuelsen ikke svare på.

”Jeg ved godt, at vi vil blive spurgt om det her fra nu af, og indtil vi kommer ud med et nyt regeringsgrundlag. Men det giver ikke nogen mening at gøre det her til kun det ene spørgsmål,” siger Anders Samuelsen og fortsætter:

”Det er en ny situation, og vi har selv presset på for at komme i den her nye situation, hvor vi forhåbentlig kan komme ind og være med til at løfte det ansvar, som det er at sidde i en regering.”

Hårde drøftelser venter
Han fortæller, at han går til forhandlingerne på Marienborg med det mål at skabe et nyt ambitionsniveau for Danmark. Først efter at Liberal Alliance har konkluderet på de kommende drøftelser, vil Anders Samuelsen konkludere, hvor han står med topskatte-ønsket.

”Vi går i gang med drøftelserne nu, og det bliver hårde drøftelser. Men jeg tror egentlig grundlæggende, at det bliver gode drøftelser,” siger Anders Samuelsen og fortsætter:

”Liberal Alliance, Venstre og Konservative står faktisk på et fælles værdigrundlag – vi er ud af samme familie – og derfor tror jeg, at vi kan finde nogle gode løsninger.”

Forrige artikel Læs hele Lars Løkkes landsmøde-tale her Læs hele Lars Løkkes landsmøde-tale her Næste artikel Thulesen Dahl: Vi støtter Løkke som statsminister Thulesen Dahl: Vi støtter Løkke som statsminister