K ser frem mod forhandlinger om finanslov: Vi lægger ikke op til magtkamp

SOMMERGRUPPEMØDE: Konservative bliver ikke et problem i blå blok frem mod valget. Det gør partiformand Søren Pape Poulsen klart i forbindelse med partiets sommergruppemøde torsdag.

Hvis et blåt flertal ikke kan enes efter valgkampen, tyder det ikke på, at det er Konservative, der bliver problemer med.

”Der er ikke nogen i den blå familie, jeg ikke vil sidde i regeringen med,” sagde Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Torsdag havde Konservative inviteret til pressemøde i anledningen af sit sommergruppemøde i Silkeborg, hvor der var positive toner om samarbejdet i blå blok.

Det står i kontrast til Liberal Alliances pressemøde i sidste uge, hvor der blev stukket til Dansk Folkeparti. Dansk Folkeparti har tidligere meldt ud, at de ikke ønsker at sidde i en regering med Liberal Alliance.

Desuden har Dansk Folkeparti blokeret for de skattelettelser, både Konservative og Liberal Alliance ønsker. Men ikke engang spørgsmål vedrørende det mulige tovtrækkeri om en sænkelse af arveafgiften kunne ændre Konservatives positive tone:

”Når man fremlægger en finanslov, er der mange hensyn i det. Det er vigtigt, at vi ikke lægger op til en magtkamp. Vi lægger ikke op til, at vi skal konfrontere Dansk Folkeparti. Vi forsøger at få så mange ting igennem, som vi kan, og det vil finanslovsudspillet også afspejle,” sagde erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Flere pædagoger og politibetjente
Konservative brugte pressemødet til at skitsere partiets politiske prioriteter frem mod det kommende folketingsvalg. Inden Søren Pape nåede til de egentlige mærkesager, lagde han ud med at understrege, at den grønne dagsorden stadig er vigtig for partiet. Det sker i kølvandet på Papes udtalelser i tirsdagens Berlingske, hvor han udtalte, at partiet ikke vil bruge kræfter på klima og miljø.  

”Det er selvfølgelig mit ansvar, når noget står uklart, og hvis folk har fået et indtryk af, at vi ændrer politik på miljø- og klimaområdet. Det gør vi ikke. Så er det slået fast,” sagde Pape i Silkeborg.

Men partiet har besluttet sig for at have særligt fokus på fire andre mærkesager frem mod valget:

·       Lavere skat og virksomheder i vækst.

·       Bedre sundhedsvæsen.

·       Flere pædagoger i daginstitutionerne i ydertimerne.

·       Politistyrken skal øges med 600 mand i den næste fireårige periode.

Derudover støtter Konservative op om Dansk Folkepartis forslag om afskaffelse af regionerne, som også Liberal Alliance har erklæret sig enige i.

”Regioner skal afskaffes, fordi vi ikke vil acceptere, at patienter ender som kastebolde i systemet, og ansvaret flyttes frem og tilbage,” sagde politisk ordfører Mette Abildgaard.

Forrige artikel Se Konservatives pressemøde her Se Konservatives pressemøde her Næste artikel Liberal Alliances landsformand genopstiller ikke til Folketinget Liberal Alliances landsformand genopstiller ikke til Folketinget