Karen Hækkerup stopper i Landbrug & Fødevarer

FARVEL OG TAK: Tidligere justitsminister Karen Hækkerup stopper som direktør i Landbrug & Fødevarer. 

Når kalenderen siger 1. oktober, står der ikke længere administrerende direktør på Karen Hækkerups visitkort. 

Den tidligere socialminister, fødevareminister og justitsminister har nemlig valgt at forlade sin toppost hos Landbrug & Fødevarer. 

Det skriver interesseorganisationen i en pressemeddelelse. 

Hækkerup forklarer, at familien trækker mere end direktørstolen.

"Jeg har prøvet at tage springet før. Det gjorde jeg, da jeg forlod politik. Nu går jeg fra et absolut topjob. Men som da jeg gik ud af politik, var der noget andet, jeg virkelig havde lyst til. Det er der også nu, hvor jeg har brug for at hellige mig min familie," siger hun i pressemeddelelsen.

I Landbrug & Fødevarer er bestyrelsen "rigtig ked af" Hækkerups exit. Af hendes bedrifter fremhæver de, at hun blandt andet har åbnet udenlandske markeder for medlemmerne. 

"Karens engagement med at tage ud i verden og arbejde for markedsadgang har været en væsentlig årsag til, at vi har udvidet vores medlemmers adgang til nogle af de vigtigste markeder i verden. Den indsats er og har været uvurderlig for de danske fødevarevirksomheder," siger Asger Krogsgaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer.

Hækkerup har siddet for bordenden i Landbrug & Fødevarer i fire år.

Et år efter hun tiltrådte sin stilling hos interesseorganisationen, sagde hun i et interview med Altinget, at hun nød fordybelsen i sit nye job, og at hun havde fået et andet blik på Christiansborg, efter hun forlod politik. 

"Nu står jeg så selv udenfor og kan kigge ind på Christiansborg og se, hvor meget man egentligt slider på sig selv og hinanden, uden at der er nogen, der opdager, hvad det er, man render rundt og laver," sagde hun i interviewet, der kan læses i fuld længe her.

Indtil landmændenes interessevaretager finder en ny direktør vil viceadministrerende direktør Anne Lawaetz Arhnung varetage opgaven som øverste chef. 

Når Karen Hækkerup stopper til oktober, har hun ikke noget nyt job på hånden. Så hendes mand, Ole Hækkerup, og deres tre børn får indtil videre god tid med den nu afgående direktør.

Forrige artikel Dagens overblik: Kommuner vil sagsøge staten - Dagens overblik: Kommuner vil sagsøge staten - "Vi er blevet snydt" Næste artikel Regeringen dropper udskældt forslag: Studerende og forskere beholder indflydelse Regeringen dropper udskældt forslag: Studerende og forskere beholder indflydelse
Konsulentbesparelser dræner puljer til socialt udsatte

Konsulentbesparelser dræner puljer til socialt udsatte

PENGEJAGT: Beskæftigelsesministeriet skal spare 52 millioner på konsulenter, og vil hente en del af pengene i satspuljebevillinger til socialt udsatte. "Kreativiteten er voldsomt stor," lyder kritikken fra blå blok.