Karen J. vil undersøge penge til stormoske

MOSKE-PLANER: Karen Jespersen (V) ønsker lovændringer for at kunne undersøge finansieringen af en kommende stormoske i København.
Niels Th. Dahl

Formanden for Folketingets integrationsudvalg Karen Jespersen (V) vil gøre, hvad der er nødvendigt, for at komme til bunds i finansieringen af den kommende storkoské i København.

Hun overvejer at støtte en lovændring, der muliggør et grundigere tjek af finansieringen af byggeriet.

Det skriver Politiken.

"Vi har brug for at få enhver finansiering af det her byggeri undersøgt, så vi undgår at pengene kommer fra ekstremister, som vil udbrede islam som en politisk ideologi," siger hun til avisen.

Københavns Borgerrepræsentation gav for kort tid siden grønt lys til at tillade byggeriet af den første egentlig moské i København, men siden er det kommet frem, at en del af finanseringen kommer fra Iran.

"Derfor er det oplagt, at vi fra politisk hold nu undersøger, om der er brug for ny lovgivning, så vi kan tjekke, hvodisse store pengebeløb kommer fra. Vi ved jo, at blandt andet præstestyret i Iran er meget offensivt i forhold til at udbrede deres version af islam i vestlige lande, og det skal vi ikke tillade," siger Karen Jespersen.

Hun understreger over for Politiken, at en eventuel ny lov skal gælde alle trossamfund.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Jespersen

Redaktør, Den Korte Avis, fhv. minister (S og V), fhv. MF (S og V)
cand.mag. i historie og arkæologi (Københavns Uni. 1977)

0:000:00