Om  
Karsten Lauritzen

Karsten Lauritzen forlader Folketinget til fordel for topjob i DI

Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, melder sig ud af Folketinget for at tage jobbet som ny branchedirektør i DI Transport. 

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Tidligere skatteminister og nuværende formand for Venstres folketingsgruppe, Karsten Lauritzen, forlader Folketinget ved udgangen af januar. 

Han skal i stedet være branchedirektør for DI Transport, hvor han overtager efter den mangeårige direktør Michael Svane, der forlod posten ved årsskiftet. 

"Jeg får mulighed for at arbejde med nogle af de helt store udfordringer, vi står overfor i Danmark: Den grønne omstilling og sammenhængen mellem by og land. Jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang," siger Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse fra DI.

Karsten Lauritzen har siddet i Folketinget siden 2007 og begynder i DI Transport 1. februar.

I sin nye stilling får han ansvaret for at pleje interesserne for DI's medlemsorganisationer inden for alt fra luftfart til godstransport og cyklisme. 

DI's administerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, glæder sig over at have tiltrukket en mand af Karsten Lauritzens kaliber til stillingen. 

"Hans faglige og menneskelige egenskaber og hans store politiske erfaring gør ham mere end kvalificeret til at løse opgaven," lyder det i pressemeddelelsen. 

Læs også

Ellemann takker og byder retur 

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har reageret på nyheden i et Facebook-opslag, hvor han takker Karsten Lauritzen for mange års tro tjeneste.

“15 år på Christiansborg. Det er i den grad godkendt. Jeg forstår til fulde, at du gerne vil prøve noget andet end politik, som har fyldt alt i dit liv helt tilbage fra din ungdom,” skriver han her.

Læs også: Danmarks Mr. Transport forlader DI 

Samtidig byder han Lauritzen velkommen tilbage, hvis han i fremtiden skulle fortryde sit farvel til Folketinget.

“Jeg trækker selv på mine erfaringer fra min egen fortid udenfor Christiansborg hver eneste dag i rollen som folkevalgt. Derfor håber jeg også, at du vil overveje et gensyn med Christiansborg på sigt.”

Karsten Lauritzen har dog ikke et comeback til Christiansborg i tankerne.

"Jeg ved ikke, hvad der sker over de næste mange årtier, men jeg har ikke nogen planer om at vende tilbage til dansk politik," sagde han under et pressemøde i Industriens Hus fredag. 

Familien trækker

På Facebook har Karsten Lauritzen uddybet sin begrundelse for sit farvel til politik. 

"Mit farvel til politik handler ikke kun om en spændende jobmulighed med mange udfordringer og ny læring. Det handler også om, hvor jeg er i mit liv. Jeg skal være far til foråret. Det bliver fantastisk, men for mig bliver det også en stor omvæltning," skriver Karsten Lauritzen og fortsætter:

"Jeg har den allerstørste respekt for de af mine dygtige kollegaer, der får familieliv og en karriere i toppolitik til at hænge sammen. Men jeg er kommet frem til, at for mig og min familie passer det ikke sammen at være småbørnsfamilie, have en hustru, som også har en tidskrævende karriere, være bosiddende i København og folkevalgt i det nordjyske."

Læs hele opslaget herunder:

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

0:000:00