Om  
Katja Iversen

Katja Iversen bliver administrerende direktør for FN-museet UN Live

UN Live-museet i Købehavn har fået ny administrerende direktør. Det bliver den danske Katja Iversen, der overtager roret.

Katja Iversen har tidligere været administrerede direktør for organisationen Women Deliver, som kæmper for piger og kvinders rettigheder.
Katja Iversen har tidligere været administrerede direktør for organisationen Women Deliver, som kæmper for piger og kvinders rettigheder.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

FN-museet Museum for the United Nations - UN Live har fået en ny kvinde i spidsen. 

Katja Iversen er blevet udpeget som ny administrerende direktør. 

Det skriver museet på den sociale med X tidligere kendt som Twitter.

Museet, der ligger i Købehavn, arbejder dagligt igennem kulturen for at inspirere mennesker. 

På twitter skriver den nye direktør:

"Stor dag, stor nyhed! Jeg kan ikke vente med at arbejde sammen med det dedikerede UN Live team, bestyrelsen og partnerne for at samle populærkulturen og identificere radikale muligheder for at inspirere mennesker, især unge, til at gribe til lokal og global handling for mennesker, planeten, FN og bæredygtig udvikling." 

Katja Iversen har tidligere været direktør for Women Deliver, der arbejder for piger og kvinders rettigheder. 

I 2020 valgte hun at trække sig fra organisationen efter en intern undersøgelse konkluderede, at der var racisme i interesseorganisationen. 

"Igennem min karriere har jeg brugt min stemme til at advokere for marginaliserede piger og kvinder og for mere inkluderende lederskab. Efter grundig reflektion har jeg taget den beslutning, at jeg overgiver min post og træder tilbage, så en person fra et af de mange fællesskaber og grupper, vi arbejder med og for, kan lede organisationen," udtalte hun dengang.

Katja Iversen blev i 2019 udpeget af Apolitical som en af de 20 mest indflydelsesrige personer i verden, når det kommer til ligestilling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Katja Iversen

Administrerende direktør for Museum for the United Nations - UN Live
cand.comm. (Roskilde Uni. og Columbia University)

0:000:00