Om  
Peder Hvejsel

Kendt Venstremand og it-pioner drosler ned

Efter 38 år i it-branchen stopper direktør Peder Hvejsel i den daglige ledelse af it-kæden CBC – Din lokale IT-partner. Han er desuden kendt for sit virke i politik for Venstre. 

Astrid Johanne Bjørnskov

Direktør Peder Hvejsel er netop fyldt 68 år og har nu besluttet at drosle ned. Det skriver fredericiaavisen.dk

Han er direktør for kæden CBC – Din lokale IT-partner, som er Danmarks største og ældste it-kæde og består af over 70 ejerledede forretninger over hele landet.

Han er en desuden en kendt skikkelse i partiet Venstre.

Så muligheden i Commodore
Forud for sin ansættelse i CBC havde Peder Hvejsel en lang karriere som selvstændig i it-branchen. Han begyndte i 80’erne med at forhandle Commodore-mikrocomputere og softwareløsninger til firmaer. 

Da PC’en kom til, gik han ind i markedet, der stod til at erstatte brugen af skrivemaskiner. Dette førte til stor vækst, der dog fik en ende, da Microsoft satte sig tungt på markedet. 

Herefter gik han ind i markedet for laserprintere med selskabet Danline. Efter at have overdraget virksomheden i 1996 blev han ansat i CBC-kæden, som han førte igennem kriserne i 90’erne og 00’erne.

Lang politisk karriere
Sideløbende med karrieren i it har Peder Hvejsel haft en lang politisk karriere. Igennem 24 år har han som Venstremand siddet i byrådet i Børkop og Fredericia kommune og har senest været regionsrådsmedlem i Region Syddanmark.

Han fratræder ved årets udgang men fortsætter i bestyrelsen. Peder Hvejsels afsked markeres med en reception 5. december. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peder Hvejsel

afgående direktør, CBC IT Din lokale IT-partner

0:000:00